2019-12-11 10:54:29
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Θα αποτρέψουμε ενέργειες χωρίς άδεια στην υφαλοκρηπίδα μας!
«Κανένας δεν μπορεί να πραγματοποιεί ενέργειες εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας χωρίς άδεια και αν συμβεί αυτό η Τουρκία θα το αποτρέψει», προειδοποίησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσοβλου, σε συνέντευξή του στο A Haber.

Ο ίδιος σημείωσε πως αν οι ΗΠΑ κάνουν αρνητικές κινήσεις κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα θα προβεί σε αντίποινα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για τους ρωσικούς S-400. Τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα με την επιβολή, σχολίασε.

Ο κ. Τσαβούσογλου συμπλήρωσε πως η Τουρκία παραμένει «ανοικτή σε εναλλακτικές», περιλαμβανομένης και της Ρωσίας, για τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία και η Βρετανία έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τις εργασίες του project για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών. Πρόκειται για τη συμφωνία ύψους 100 εκατ. στερλινών που είχαν κλείσει οι δυο χώρες το 2017 για την ανάπτυξη τουρκικών μαχητικών, με τον τουρκικό όμιλο Kale Group να δημιουργεί κοινοπραξία με την Rolls Royce για το project αυτό. Το Reuters σημειώνει πως τον Μάρτιο η Rolls Royce είχε περιορίσει τις προσπάθειες συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ