2019-12-15 19:08:42
Φωτογραφία για Να σταματήσει η αδικία με την προσμέτρηση του επιδόματος παραμεθορίου Στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)
Στη Βουλή έφερε το θέμα της απαλλαγής του Επιδόματος Παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο εισόδημα, ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος, μετά από σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), λόγω των επιπτώσεων που παρατηρούνται στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται οι Στρατιωτικοί

Να σταματήσει η αδικία που υφίστανται όσοι στρατιωτικοί υπηρετούν στον Έβρο και τις άλλες παραμεθόριες περιοχές, με την προσμέτρηση του επιδόματος παραμεθορίου στο συνολικό εισόδημα, ζήτησε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Μιλώντας στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχέδιου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και λύνονται προβλήματα σταδιοδρομικής φύσεως που απασχολούν ένα μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού προσωπικού, ο κ. Δερμεντζόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ήταν ξεκάθαρος. Ζήτησε να βρεθεί λύση για την συγκεκριμένη αδικία, που… τιμωρεί όσους στρατιωτικούς υπηρετούν στον Έβρο και γενικά στην παραμεθόριο.


.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

«Σας αναφέρω κύριε υπουργέ το δίκαιο αίτημα που έχουν εκφράσει οι στρατιωτικοί φορείς, ως προς την απαλλαγή απ’ την προσμέτρηση στο συνολικό εισόδημα του επιδόματος παραμεθορίου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται όσοι υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας. Με την υπάρχουσα κατάσταση τιμωρούμε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην παραμεθόριο, γεγονός που αντιβαίνει σε κάθε λογική».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ:

Ακολουθεί η από 07 Δεκεμβρίου 2019, επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ):

ΠΡΟΣ: κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Βουλευτή νομού Έβρου

ΘΕΜΑ: Απαλλαγή του Επιδόματος Παραμεθορίου από την Προσμέτρηση του στο Εισόδημα.

ΣΧΕΤ: Άρθρο του κ. Ηλία Νατσιούλα, επιστημονικού συνεργάτη της ΠΟΜΕΝΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Κύριε Βουλευτά

1. Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και ως Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την απαλλαγή του επιδόματος παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο εισόδημα των στρατιωτικών, λόγω των επιπτώσεων που παρατηρούνται στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί.

2. Συγκεκριμένα κατά την πρόσφατη διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης και Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ, διαπιστώθηκε ότι λόγω χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου και του τρόπου καταβολής του οικογενειακού επιδόματος Α21, τα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην παραμεθόριο λαμβάνουν μικρότερες συνολικές οικονομικές απολαβές από αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στην ηπειρωτική χώρα.

3. Στην ανωτέρω ημερίδα συμμετείχε και ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας μας, κ. Ηλίας Νατσιούλας, Οικονομολόγος ειδικός για στρατιωτικά θέματα, ο οποίος σε σχετικό του άρθρο το οποίο σας υποβάλλουμε συνημμένα, αναλύει το παραπάνω πρόβλημα και καταθέτει εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) προτάσεις επίλυσής του.

4. Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Αιτούμαστε την απαλλαγή του επιδόματος παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο ετήσιο εισόδημα λόγω των επιπτώσεων που παρατηρούνται στην λήψη των προνοιακών επιδομάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους».

Μετά τιμής για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΗΓΗ: evros-news.gr - espeamth.gr

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ