2019-12-17 23:10:21
Φωτογραφία για Financial Times: «Αντάρτικο» τεσσάρων δημάρχων
Οι δήμαρχοι της Βουδαπέστης, της Πράγας, της Βαρσοβίας και της Μπρατισλάβας συναντώνται σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα για να υπογράψουν ένα «Σύμφωνο των Ελεύθερων Πόλεων»

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι τέσσερις δήμαρχοι των χωρών του Bίζεγκραντ, δηλαδή της Τσεχίας, της Σλοβακίας της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, υψώνοντας το ανάστημά τους κατά των δεξιών κυβερνήσεών τους.

Όπως αναφέρουν οι «Financial Times», οι δήμαρχοι της Βουδαπέστης, της Πράγας, της Βαρσοβίας και της Μπρατισλάβας συναντώνται σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα για να υπογράψουν ένα «Σύμφωνο των Ελεύθερων Πόλεων».

Με το σύμφωνο αυτό, οι δήμαρχοι δεσμεύονται να είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν ένα αστικό εκλογικό σώμα που τάσσεται υπέρ της ΕΕ και κατά των συντηρητικών τους κυβερνήσεων.

Επιπλέον, υιοθετώντας μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, οι τέσσερις δήμαρχοι επιθυμούν να προωθήσουν μία «πράσινη» ατζέντα.

«Οι πόλεις ανέκαθεν ήθελαν αλληλεγγύη και αξίες», δήλωσε ο «πράσινος» δήμαρχος της Βουδαπέστης, Γκέργκελι Καρασκόνι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ουγγρικής πρωτεύουσας τον Οκτώβριο.

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα, ο Καρασκόνι υποδέχεται στα... λημέρια του τους άλλους τρεις δημάρχους από την ομάδα του Βίζεγκραντ για να συντονίσουν το «αντάρτικο» κατά των κυβερνήσεών τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ