2023-08-17 08:41:03
Φωτογραφία για Γρανίτες: Ακατάλληλες για παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών



O Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε εθελοντική βιομηχανική καθοδήγηση σχετικά με τη γλυκερίνη σε γρανίτες, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να πωλούνται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και κάτω, λόγω της επικινδυνότητάς τους.

Η καθοδήγηση αφορά στην αποτροπή έκθεσης των παιδιών σε υπερβολικές ποσότητες γλυκερίνης και προέκυψε από αξιολόγηση κινδύνου του FSA, στην οποία διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά κάτω από αυτήν την ηλικία «μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους και ασθένειες που προκαλούνται από την έκθεση στη γλυκερίνη».

Μάλιστα, ο Οργανισμός τόνισε ότι γνωρίζει δύο περιπτώσεις στη Σκωτία (το 2021 και το 2022) όπου φέρεται να νοσηλεύτηκαν παιδιά λόγω δηλητηρίασης από γλυκερίνη, αναφέρει το New Food Magazine.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η δηλητηρίαση από γλυκερίνη μπορεί να προκαλέσει σοκ, υπογλυκαιμία, απώλεια συνείδησης, ναυτία και πονοκέφαλοι εάν η έκθεση αφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Σχολιάζοντας τη νέα καθοδήγηση, ο Adam Hardgrave, επικεφαλής πρόσθετων της FSA, δήλωσε ότι ενώ τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από γλυκερίνη είναι συνήθως ήπια, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν τους κινδύνους όταν αυτά είναι υψηλότερα. Τόνισε ότι ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων έχουν ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση των επιπέδων γλυκερίνης, ενώ ορισμένοι εγγυήθηκαν ότι θα υιοθετήσουν άμεσα τις νέες κατευθυντήριες γραμμές.

Ενώ η γλυκερίνη υπάρχει σε άλλα τρόφιμα, προστίθεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες από ό,τι στα παγωμένα ποτά, για να πάρουν ορισμένα ποτά τη μορφή γρανίτας, η ουσία χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Η νέα καθοδήγηση της FSA ζητά από τις επιχειρήσεις να προσθέτουν γλυκερίνη μόνο στην ελάχιστη ποσότητα που είναι τεχνικά απαραίτητη για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ