2020-01-17 14:13:59
Φωτογραφία για Πώς αντέδρασε ο Τραμπ στην παραπομπή του σε δίκη
Νωρίτερα η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ.

Ο Σιφ ανέγνωσε τα δύο άρθρα παραπομπής. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη.Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ουκρανικό σκάνδαλο και οι επαφές του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιχείρησε να μειώσει τη σημασία της υπόθεσης και να ακυρώσει τις κατηγορίες, χωρίς ποτέ να διαψεύσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες για το περιεχόμενο των οποίων κατηγορείται. Μετά την επικύρωση από τη Βουλή των Κοινοτήτων των άρθρων βάσει των οποίων παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με ανάλογο τρόπο.


Σίγουρος ότι θα απαλλαχθεί από τη Γερουσία, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τους Ρεπουμπλικανούς «συντρόφους» του, ο Τραμπ αντέδρασε με ειρώνεια, γράφοντας στο Twitter: «Υποβλήθηκα σε διαδικασία καθαίρεσης εξαιτίας ενός υπέροχου τηλεφωνήματος».

Κόλαφος για Τραμπ η έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας

Κόλαφος για τον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά η έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης για την καθαίρεσή του από την αμερικανική Γερουσία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Λογοδοσίας, που αποτελεί ανεξάρτητος οργανισμός ελέγχου της κυβέρνησης, η απόφαση του Λευκού Οίκου υπό τον Τραμπ για παρακράτηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία συνιστά παραβίαση του Νόμου. Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού «παρακράτησε κονδύλια για λόγους πολιτικής, κάτι που δεν επιτρέπεται» από τον νόμο, αναφέρει η έκθεση του US Government Accountability Office (GAO).

Η έκθεση δημοσιεύτηκε πριν από την έναρξη της δίκης για καθαίρεση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική γερουσία και αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να δικαιολογήσει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι.

«Η πιστή εκτέλεση του νόμου δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να υποκαθιστά με τις προτεραιότητες της δικής της πολιτικής εκείνες που το Κογκρέσο θέσπισε σε νόμο» τονίζει το GAO, σημειώνοντας πως οι βουλευτές «νομίμως διέθεσαν 250 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία το φορολογικό έτος 2019».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ