2020-01-21 03:44:31
Φωτογραφία για H Tesla “κλέβει” τη Γερμανία
Η άντληση 300 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα από το εργοστάσιο κινητοποίησε τις οικολογικές οργανώσεις.

Περίπου 250 Γερμανοί το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν στα περίχωρα του Βερολίνου, όπου η αμερικανική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα τεράστιο εργοστάσιο (gigafactory), υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή του θα θέσει σε κίνδυνο την υδροδότηση και την άγρια ​​φύση στην περιοχή. Να υπενθυμίσουμε ότι η Tesla ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο Νοέμβριο για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων στο Gruenheide, στο ανατολικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Οι πολιτικοί, τα συνδικάτα και οι βιομηχανικές ομάδες χαιρέτισαν την κίνηση, λέγοντας ότι θα φέρει θέσεις εργασίας στην περιοχή, αλλά οι περιβαλλοντικές ανησυχίες οδήγησαν εκατοντάδες ντόπιους στο δρόμο. «Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, γιατί η Tesla κλέβει το νερό μας», επισήμαναν οι διαδηλωτές. Η διαμαρτυρία ήρθε μετά από μια προειδοποίηση οικολόγων που έκανε λόγο για εκτεταμένα και σοβαρά προβλήματα στο πόσιμο νερό που θα προκαλέσει η απόρριψη λυμάτων από το εργοστάσιο.


Η Anne Bach, 27χρονη ακτιβίστρια, δήλωσε ότι τα σχέδια της Tesla που δημοσιεύθηκαν τον προηγούμενο μήνα έδειξαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 300 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα εξαντλήσουν τα αποθέματα της περιοχής. «Δεν είμαι εναντίον της Tesla αλλά πρόκειται για τον τόπο, σε μια δασική περιοχή που είναι προστατευόμενη ζώνη άγριας ζωής. Επισήμανε η ακτιβίστρια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ