2020-01-23 22:45:21
Φωτογραφία για Το brexit «φέρνει» 680 θέσεις εργασίας στη Γερμανία
Περισσότερες από 20 βρετανικές επιχειρήσεις ανέφεραν στις γερμανικές αρχές το 2019

ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν γραφεία στη Γερμανία και να δημιουργήσουν 680 θέσεις εργασίας, περισσότερες απ’ όσες τα δύο προηγούμενα χρόνια μαζί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός φορέας για το μάρκετινγκ των επιχειρήσεων.

Η Germany Trade and Invest (GTAI) συνέδεσε την αύξηση με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ίσως αυξηθεί καθώς κάποιες επιχειρήσεις υποβάλλουν τα σχέδιά τους απευθείας στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

«Παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση στη δραστηριότητα βρετανικών επιχειρήσεων στη Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της GTAI Ρόμπερτ Χέρμαν.

Κάποιες επιχειρήσεις μεταφέρονται στη Γερμανία για να αποφύγουν δασμούς που μπορούν να επιβληθούν σε βρετανικά προϊόντα και υπηρεσίες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ενώ άλλες προσελκύονται από τις ευνοϊκές συνθήκες, πρόσθεσε ο Χέρμαν.

Περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών ήταν εταιρίες χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, λιγότερες από ένα τρίτο ειδικεύονταν στην τεχνολογία της πληροφορίας και περίπου το 40% ήταν μια σειρά άλλων εταιριών, από μηχανολογικές έως καταναλωτικές επιχειρήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ