2020-01-28 21:37:13
Φωτογραφία για Χρυσάνθη Ντάφλου: Από τον Γουλανδρή στην φυλακή
Ο κατήφορος της «Χρύσας του Kiku» που ενέσκηψε στα κοσμικά δρώμενα ως κομήτης την

δεκαετία του ’90-Ο δεσμός με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, ο χωρισμός, η ανεργία και το πάθος για τον τζόγο που σημάδεψαν την ζωή μιας υπεροπτικής γυναίκας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το όνομά της ήταν απαραίτητο για να περάσει κάποιος την είσοδο του μυστικιστικού τότε Kiku στο Κολωνάκι, του εστιατορίου που άνοιξε ο Λεωνίδας Γουλανδρής, όταν τρώγοντας σούσι ένα βράδυ στο Λονδίνο, αποφάσισε να μυήσει τους Αθηναίους, στην κατά τον ίδιο καλύτερη κουζίνα του κόσμου. Για την αθηναϊκή ελίτ που έσπευσε να εντρυφήσει στο μυθικό πλέον κατάστημα της Δημοκρίτου, η 31χρονη τότε Χρυσάνθη Ντάφλου, έγινε πολύ γρήγορα η «Χρύσα του Kiku».

Μόνο που εδώ και μήνες στα πενήντα εφτά της πλέον χρόνια η πάλαι ποτέ φιλόδοξη γυναίκα, αυτή που συστηνόταν ακόμη ως κ. Γουλανδρή-όποτε το έκρινε απαραίτητο-κατέρρευσε όταν καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή, χωρίς η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, για κλοπή και απάτη
. Είχε προηγηθεί μια υπεροπτική όπως χαρακτηρίστηκε απολογία από την Ντάφλου, η οποία υποστήριξε ότι δεν έκλεψε τίποτε γιατί δεν είχε ανάγκη να το κάνει, ενώ τόνισε και πάλι την σχέση της με τον Λεωνίδα Γουλανδρή, η οποία όμως έχει τελειώσει εδώ και δύο δεκαετίες. Όπως αποκαλύφθηκε όμως στην δίκη αλλά και μέσα από την δικογραφία, η Χρυσάνθη Ντάφλου που φιλοξενήθηκε επί μήνες στην κατοικία της παιδικής της φίλης-πρόκειται για την σχεδιάστρια κ. Ελένη Κοντορούση-έκλεβε συστηματικά ρολόγια του συζύγου της, δικά της κοσμήματα ακόμη και κουστούμια του γιου της. Το συγκλονιστικό είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η κ. Κοντορούση είχε βοηθήσει την Χρυσάνθη Ντάφλου εισπράττοντας ως ευχαριστώ την αχαριστία και την κλοπή. 

Η σχεδιάστρια το είχε ξανακάνει στο παρελθόν, όταν προσέλαβε την «κολλητή» της όπως πίστευε, ως υπάλληλο στο κατάστημά της στην Βουκουρεστίου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και διαπίστωσε όπως αποκαλύπτεται από την δικογραφία, ότι την έκλεβε συστηματικά. Όταν η τελευταία το παραδέχτηκε με ντροπή, την απέλυσε χωρίς να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, πιστεύοντας ότι θα το εκτιμούσε. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Χρυσάνθη Ντάφλου κατάφερε να έρθει κοντά σε αυτό που αποκαλούμε υψηλή κοινωνία, χάρη στην σχέση της με τον κ. Λεωνίδα Γουλανδρή, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Έγινε η «Χρύσα του Kiku», απολάμβανε luxury διακοπές, αποδράσεις με θαλαμηγούς, κοινωνικά καλέσματα και μια ζωή που είχε ονειρευτεί από τότε που ήταν μικρό κορίτσι, σε μια γειτονιά στο Μαρούσι. Τότε που δεν πήγαινε σχολείο, προτιμώντας να τριγυρνάει άσκοπα εδώ κι εκεί για να καταλήξει συχνά στο σπίτι της κολλητής της Ελένης Κοντορούση.

Της άρεσε γιατί δεν είχε καμία σχέση με το δικό της μικρό σπίτι, εκεί που στριμώχνονταν οι γονείς της, αυτή και τα άλλα δύο αδέρφια της ζώντας φτωχικά. Μεγαλώνοντας, το μόνο που ήθελε ήταν να ζήσει μια άλλη ζωή, αυτή που έβλεπε στην τηλεόραση και τα περιοδικά της εποχής, να φοράει ακριβά ρούχα, να μένει στο Κολωνάκι και να συγχρωτίζεται με την ελίτ.

Μόνο που τελικά το τίμημα γι’ αυτή την ζωή αποδείχθηκε πολύ ακριβό Η καταδίκη χωρίς αναστολή

Στην αίθουσα των δικαστηρίων της Ευελπίδων η 55χρονη γυναίκα που δικαζόταν για απάτη και κλοπή, άκουγε απαθής τις καταθέσεις για τα όσα είχε κάνει όχι σε κάποια τυχαία γυναίκα, αλλά την κολλητή-από τα παιδικά τους χρόνια-φίλη της, την σχεδιάστρια κ. Ελένη Κοντορούση. Ελάχιστοι θα αναγνώριζαν στο πρόσωπό της την άλλοτε αγέρωχη και υπεροπτική «Χρύσα του Kiku», όπως έμαθαν όλοι στους κοσμικούς κύκλους των Αθηνών, την Χρυσάνθη Ντάφλου. Ακόμη πιο λίγοι ίσως, θα πίστευαν ότι η πρώην σύντροφος του κ. Λεωνίδα Γουλανδρή με τον οποίο χώρισε το 1999-2000, θα εξακολουθούσε χρόνια αργότερα να συστήνεται ως σύντροφός του και να χρησιμοποιεί το όνομά του για να μένει στον Αστέρα μέρες ολόκληρες, αφήνοντας χρέος χιλιάδων ευρώ ανεξόφλητο. Χρέος για το οποίο επίσης καταδικάστηκε ερήμην σε πρότερη δίκη, αφού η ίδια δεν παρουσιάστηκε ποτέ στην δίκη, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Δείγμα κι’ αυτό της μυστικοπάθειας με την οποία είχε «τυλίξει» η Χρυσάνθη Ντάφλου τον εαυτό της, ειδικά από την στιγμή που λόγω της σχέσης της με τον Λεωνίδα Γουλανδρή εισχώρησε στην υψηλή αθηναϊκή κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Όλοι την θυμούνται ως μια αινιγματική και απρόσιτη γυναίκα, που δεν μιλούσε σχεδόν ποτέ για τον εαυτό της και τα παιδικά της χρόνια στο Μαρούσι. Μόνο η κ. Κοντορούση ήξερε πολύ καλά την «φίλη» της όπως νόμιζε και σίγουρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Τις δύο φορές που βοήθησε την Ντάφλου να σταθεί στα πόδια της, αυτή της το ξεπλήρωσε με κλοπές, όπως αναφέρεται στην μήνυση της, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτή, την πρώτη φορά η Χρυσάνθη Ντάφλου που δούλευε σαν υπάλληλος στο μαγαζί της, οικειοποιήθηκε πολλές φορές μέρος των εισπράξεων και χρήματα που έπαιρνε απο πελάτισσες, πουλώντας φορέματα κατά την απουσία της κ. Κοντορούση, χωρίς να κόβει αποδείξεις. Την δεύτερη κι ενώ η σχεδιάστρια την φιλοξενούσε σπίτι της για μήνες ολόκληρους, η «Χρύσα του Kiku» όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά έκλεψε ρολόγια, κοσμήματα και ρούχα συνολικής αξίας 177.000 ευρώ, τα οποία πούλησε προκειμένου να συνεχίσει να ζει την glam ζωή που απολάμβανε για μια περίπου εικοσαετία. Τότε που πίστευε ότι θα ήταν για πάντα δίπλα σε ηχηρά ονόματα του επιχειρείν, του εφοπλισμού και της πολιτικής.

Νύχτες στο Κολωνάκι

Μεγαλώνοντας σε ένα φτωχόσπιτο η Χρυσάνθη Ντάφλου έμαθε πολύ καλά ένα πράγμα, να γνωρίζει τους κατάλληλους ανθρώπους, αυτούς που θα την έβαζαν στους σωστούς κύκλους.

Το Κολωνάκι και οι high παρέες στα στέκια της δεκαετίας του ογδόντα ήταν ο μόνιμος στόχος της. Διαθέτοντας μια γοητεία και έναν μυστικισμό που εξίταρε πολλούς, εισχώρησε σε δεκάδες παρέες προκειμένου να συναντήσει τους ανθρώπους που θα την βοηθούσαν να το πετύχει. Ρουφούσε σαν σφουγγάρι συμπεριφορές και νοοτροπίες, ενώ εντρύφησε στο dress code που θα της έδινε τον απαραίτητο αέρα, αποφεύγοντας πάντα να μιλάει πολύ για την ίδια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 φεύγει από την οικογενειακή κατοικία και μένει για ένα χρόνο στο σπίτι της κολλητής της Ελένης Κοντορούση.

Η τελευταία την βοηθάει να να νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Χάρητος, της το επιπλώνει και την προσλαμβάνει υπάλληλο στην μπουτίκ της μέχρι το 1986, όταν ανακαλύπτει ότι την κλέβει.

Η Ντάφλου έχει κάποια χρήματα για να κινηθεί και φέρεται να απασχολείται περιστασιακά σε δουλειές, αφού ο χαρακτήρας της και η συμπεριφορά της δεν την βοηθούν να μείνει για πολύ καιρό.

Η γνωριμία της ένα βράδυ με τον κ. Λεωνίδα Γουλανδρή θα σημαδέψει την ζωή της για πάντα, ειδικά από την στιγμή που θα γίνει σύντροφός του, λανσάροντας ένα γοητευτικό προφίλ που αρέσει στον επιχειρηματία. ¨Οταν ο τελευταίος ανοίγει το Kiku το 1993 η Χρυσάνθη που έχει εντρυφήσει ενδελεχώς μετά από ταξίδια μαζί του στο Λονδίνο στην Ιαπωνική κουζίνα, αναλαμβάνει να «τρέξει» το νέο εγχείρημα του συντρόφου της ως διευθύντρια. Σε λίγους μήνες είναι η «Χρύσα του Kiku», αυτή που φροντίζει ποιος θα κάτσει στα καλύτερα τραπέζια του νέου trend ρεστοράν, στο οποίο συρρέουν εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικοί και τραπεζίτες. Μιλώντας έστω και για λίγο μαζί τους, νοιώθει ατυχώς ότι είναι μια από αυτούς, ότι ανήκει στον κύκλο τους και ότι τίποτε δεν μπορεί να την βγάλει έξω από αυτόν. Βαθιά μέσα της ελπίζει ότι ο Λεωνίδας Γουλανδρής θα της κάνει κάποια στιγμή πρόταση γάμου, αφού η σχέση τους μετράει πέντε χρόνια, όμως αντί γι’ αυτήν έρχεται ο χωρισμός, το 1999 η το 2000 όπως επιμένουν κάποιοι άλλοι.

Η ζωή μετά και ο τζόγος

Αυτοί που την γνώρισαν καλά λένε ότι μετά τον χωρισμό της από τον επιχειρηματία, η Ντάφλου δεν συνήλθε ουσιαστικά ποτέ, ζώντας ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό. Η αποχώρησή της από το Kiku σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονταν στο Κολωνάκι έδειξε και την γενναιοδωρία του κ. Γουλανδρή στην πρώην σύντροφό του. Η Χρυσάνθη Ντάφλου βρίσκεται ιδιοκτήτρια δύο διαμερισμάτων στην Πεύκη εκατό και εκατόν τριάντα τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα, λαμβάνει ως αποζημίωση τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ ενώ ο επιχειρηματίας φέρεται να της έδωσε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ σαν δώρο για να ξεκινήσει μια δική της επιχείρηση. Θα υπέθετε κανείς ότι με τόσα χρήματα η πρώην βασίλισσα του Kiku θα μπορούσε άνετα να ξεκινήσει μια δική της δουλειά, η να επενδύσει τα χρήματά της, όμως η συνέχεια διέψευσε τους πάντες.

Η Ντάφλου κάνει την μεγάλη ζωή, αγοράζει ακριβά ρολόγια, σύνολα της Channel, τα καλοκαίρια νοικιάζει bungalow στον «Αστέρα», τιμάει την Μύκονο και όλα κυλούν ιδανικά όπως πιστεύει.

Η δουλειά δεν την ελκύει, προτιμάει την καλή ζωή και δεν υπολογίζει ότι το ακριβό lifestyle που έχει υιοθετήσει, εξαφανίζει σταδιακά τα χρήματά της, με γοργούς ρυθμούς. Υπάρχει και κάτι άλλο. Λατρεύει το καζίνο και γίνεται τακτική θαμώνας, κάτι που θα επιφέρει ακόμη πιο γρήγορα την σπατάλη των χρημάτων της. Τα δύο διαμερίσματα στην Πεύκη πουλιούνται και στις αρχές του 2011, η γυναίκα με το υπεροπτικό ύφος και το τουπέ μένει ουσιαστικά χωρίς χρήματα και χωρίς αύριο στη ζωή της. Αρκετοί γνωστοί της φέρεται να της δάνεισαν χρήματα εκείνη την περίοδο, η να της έδωσαν κάποια ποσά με την μορφή βοήθειας, ώσπου η Ντάφλου αποφάσισε να επισκεφθεί μετά από δύο και πλέον δεκαετίες την παλιά της φίλη Ελένη Κοντορούση. Η τελευταία αποφασίζει να την βοηθήσει ξανά όταν η Ντάφλου της λέει ότι είναι άνεργη και την καλεί για φαγητό σπίτι της, λέγοντάς της ότι εκείνη την περίοδο μετακόμιζε στην Παλλήνη. Η Χρυσάνθη προσφέρεται να την βοηθήσει και σταδιακά αρχίζει να κοιμάται στο σπίτι της φίλης της, η οποία την άνοιξη του 2012 της παραχωρεί ένα δωμάτιο για να μένει μόνιμα.

Οι κλοπές και η σύλληψη

Εκεί αρχίζει σταδιακά να κλέβει κοσμήματα της φίλης της και ρολόγια του συζύγου της Κοντορούση καθώς και μετρητά που υπήρχαν στο σπίτι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυση της η σχεδιάστρια. Η Κοντορούση αντιλαμβάνεται τις κλοπές τον Δεκέμβριο του 2013, όταν αναζητά κάποια κοσμήματα που είχε φορέσει σε βραδινή της έξοδο, τα οποία δεν βρίσκει. Ψάχνοντας ανακαλύπτει ότι λείπουν και άλλα πράγματα, όπως συλλεκτικά ρολόγια του συζύγου της, αλλά και κουστούμια του γιου της και όταν πιέζει την Ντάφλου, αυτή τελικά παραδέχεται τις κλοπές.

Υπόσχεται να της επιστρέψει τα πράγματα όταν η Κοντορούση την διώχνει από το σπίτι, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ενώ εξαφανίστηκε κυριολεκτικά. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να την εντοπίσει σε καφέ του Ψυχικού, όπου η Ντάφλου είχε ραντεβού, ενώ στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν κουστούμια του γιου της σχεδιάστριας, τα οποία η Χρυσάνθη ισχυρίστηκε ότι ανήκαν στον πρώην σύντροφό της Λεωνίδα Γουλανδρή.

Μετά από έντονη λογομαχία και αφού είχε ειδοποιήσει την αστυνομία, η Ελένη Κοντορούση και ο σύζυγός της Αριστομένης Γερμάνης κατέθεσαν μήνυση κατά της Ντάφλου. Τη περασμένη Δευτέρα η πασίγνωστη «Χρύσα του Kiku» έδωσε το παρόν στο δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο στο πλευρό της, αφού δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει, και η έδρα όρισε αυτεπάγγελτα τον συνήγορό της. Ούτε κι αυτός όμως κατάφερε να γλιτώσει την Ντάφλου από την μοίρα της, η οποία εμφανίστηκε αγέρωχη και με έπαρση στην απολογία της αρνούμενη τα πάντα. «Εγώ είμαι μια πρώην Γουλανδρή και δεν έχω ανάγκη να κλέψω τίποτε» είπε μεταξύ άλλων ενώ κατηγόρησε την Κοντορούση ότι της είχε πάρει δικά της φορέματα! Η σχεδιάστρια που μεταξύ άλλων υπέστη και καρδιακό επεισόδιο πριν από τρία χρόνια εξαιτίας αυτής της ιστορίας, άφησε την παιδική της φίλη να μιλάει. Λίγη ώρα αργότερα η Ντάφλου εισέπραξε έξι χρόνια φυλάκισης χωρίς η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και πήρε το δρόμο αρχικά για το Μεταγωγών και αργότερα για τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί που θα πληρώσει ακριβά την ματαιοδοξία της και την glam χρυσόσκονη με την οποία είχε πασπαλίσει τον εαυτό της, η οποία είχε εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από πάνω της…
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ