2020-02-03 14:00:12
Φωτογραφία για Τι αλλάζει στην κινητή τηλεφωνία με απόφαση ΕΕ
Ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο φέρνει μεγάλη αλλαγή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην κινητή τηλεφωνία.

Μια νέα εποχή φιλοδοξεί να χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της τεχνολογίας, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στις πωλήσεις των μεγάλων εταιριών της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο που ήδη προβληματίζονται για το πως θα καλύψουν τα χαμένα έσοδα. Κάθε άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του χρησιμοποιεί περισσότερα από δύο κινητά ενώ παράλληλα αγοράζει πολλές ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες επαναφορτίζονται με μέσω ρεύματος. Τα καλώδια και τα βύσματα που χρησιμοποιούνται χρόνο με τον χρόνο πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης από τα εργοστάσια παραγωγής.

Αυτό επιθυμεί να σταματήσει η Ευρώπη, με το ευρωκοινοβούλιο να υπερψηφίζει την υποχρεωτική υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή τη πρωτοβουλία  επιχειρεί να αναλάβει επειγόντως δράση για την ελάττωση των ηλεκτρονικών σκουπιδιών. Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου εγκρίθηκε με 582 ψήφους έναντι 40 και 37 αποχών.


Το Κοινοβούλιο θέλει επίσης η Επιτροπή:

να πάρει μέτρα που θα διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα των ασύρματων φορτιστών για τις διάφορες φορητές συσκευέςνα εξετάσει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αύξηση του όγκου των καλωδίων και φορτιστών που ανακυκλώνονταινα διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αγοράζουν φορτιστή με κάθε νέα συσκευή, καθώς «θα πρέπει να θεσπιστούν στρατηγικές για την αποσύνδεση των δύο προϊόντων μέσω της λύσης του κοινού φορτιστή», αλλά και ότι «κάθε μέτρο που αποσκοπεί στην αποσύνδεση θα πρέπει να αποφεύγει δυνητικά υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές»

Τα παραπάνω αναμένεται να φέρουν άμεσα αλλαγές στις τιμολογιακές πολιτικές των εταιρειώνσε όλη την Ευρώπη αφού η πώληση φορτιστών αντιστοιχεί σε μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους και θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικά έσοδα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ