2020-02-07 16:05:20
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Αισχροκέρδεια στις χειρουργικές μάσκες σε βάρος των νοσοκομείων
Για "μαύρη αγορά" στις χειρουργικές μάσκες κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς όπως αναφέρει σε καταγγελία της, η έλλειψη τους στην αγορά έχει οδηγήσει σε αισχροκέρδεια των εταιριών εις βάρος των δημόσιων νοσοκομείων και των πολιτών.

Οι εταιρείες εκμεταλλεύονται, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την ανησυχία που υπάρχει για την εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού και την γρίπη που είναι σε έξαρση. Την ανησυχία των πολιτών την ενισχύουν οι δηλώσεις αρμοδίων του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας που θεωρούν πολύ πιθανόν την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας λόγω της γρίπης και την προετοιμασία για την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν αυξημένες ανάγκες για προμήθεια μασκών.

"Η τιμή για την αγορά στις απλές χειρουργικές και υψηλής προστασίας μάσκες λόγω αυξημένων αναγκών από τα Νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%. Αναφερόμαστε για τα Νοσοκομεία που αγοράζουν μάσκες εκτός σύμβασης ή τα Νοσοκομεία που δεν έχουν καθόλου συμβάσεις και είναι πολλά. Τα Νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτό τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στην «μαύρη αγορά». Μάλιστα όλες οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια προφασίζονται ελλείψεις".


Η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί τιμολόγια με την τιμή που πωλούνταν οι μάσκες τα νοσοκομεία πριν την υγειονομική κρίση και την τιμή που θα αγοράσουν σήμερα.

ΠΟΕΔΗΝ: Να παρέμβει η κυβέρνηση για τη "μαύρη αγορά" στις χειρουργικές μάσκες

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τις απλές χειρουργικές μάσκες τα νοσοκομεία παλαιότερα τις αγόραζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. "Τώρα θα αγοράζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψηλής προστασίας την κάθε μια αγόραζαν 0,64λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγοράσουν προς 2ευρώ την μια+ΦΠΑ".

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για "αισχροκέρδεια" και ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει "γιατί δεν θα αντέξουν οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων και αυτό που θα συμβεί είναι να ξεμείνουν από μάσκες. Επιπλέον οι μάσκες είναι απαραίτητες στους πολίτες αν όχι για τον κορωνοϊό σίγουρα όμως και για την εποχική γρίπη. Δεν μπορεί κανείς να κερδοσκοπεί σε βάρος τους ούτε σε βάρος των Υγειονομικών Μονάδων", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ