2020-02-09 20:17:45
Φωτογραφία για Φαρμακευτική κάνναβη: Έχουν εγκριθεί οι 125 από τους 129 φακέλους για την εγκατάσταση μονάδων καλλιέργειας
Με γρήγορους ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων για μονάδες καλλιέργειας και

παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης - Τέσσερις νέες άδειες χορηγήθηκαν στο τέλος του 2019

Εντατικοποιήθηκε και συνεχίζεται η αξιολόγηση υποβληθεισών αιτήσεων για έγκριση εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από το σύνολο των 129 φακέλων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ήδη των 125 φακέλων, δηλαδή του 85%.

«Οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής.

Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές σε έναν τομέα αιχμής, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου». Αυτό σημείωνεται στο ενημερωτικό σημείωμα με τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά το α' εξάμηνο της κυβερνητικής θητείας, όπως παρουσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών.

Τέσσερις νεές άδειες
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ