2020-02-09 23:05:58
Φωτογραφία για Ταμειακές μηχανές: Κάθε πότε θα στέλνουν δεδομένα στο Τaxis
Ανά σύντομα χρονικά διαστήματα - της τάξεως των 15 έως 30 λεπτών - θα υποχρεωθούν να αποστέλλουν στο TAXIS τα δεδομένα των αποδείξεων που θα εκδίδουν περίπου 150.000 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, μετά τη σύνδεσή τους online με το νέο πληροφορικό σύστημα της ΑΑΔΕ, το οποίο θα χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες ψηφιακής ανάλυσης δεδομένων.

Ο χρόνος αποστολής θα ποικίλει ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και θα είναι μικρότερος για εκείνες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που είναι ύποπτοι για διαδεδομένη φοροδιαφυγή.

Στις επιχειρήσεις που θα στέλνουν συχνότερα δεδομένα περιλαμβάνονται όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, οινομαγειρεία, ψητοπωλεία, σουβλατζίδικα, καφετέριες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κ.λπ.) καθώς επίσης και τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και αδυνατίσματος και τα συνεργεία επισκευής οχημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.


Τα δεδομένα των αποδείξεων που εκδίδονται θα αποστέλλονται μέσω των νέων αναβαθμισμένων και διασυνδεδεμένων με το TAXIS ταμειακών μηχανών οι οποίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε πώς θα γίνονται οι έλεγχοι ΕΔΩ

Άλλες 200.000 μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων και αγαθών (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φρουτοπωλεία, κρεοπωλεία, γαλακτοπωλεία, λιανοπωλητές λαϊκών αγορών και λοιπά εμπορικά καταστήματα) θα αποστέλλουν τα δεδομένα των εκδιδόμενων αποδείξεων σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα κυμαίνονται από 8 έως 24 ώρες.

Τα δεδομένα που θα παραλαμβάνει η ΑΑΔΕ θα γίνονται αντικείμενο ψηφιακής ανάλυσης με εξελιγμένους αλγόριθμους και μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, για να εντοπίζονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαπράττουν φοροδιαφυγή και οι οποίες στη συνέχεια θα γίνονται αντικείμενο εξονυχιστικών ελέγχων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ