2020-02-11 09:05:46
Φωτογραφία για ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, (βίντεο)
5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την είσοδο της Τουρκίας στην πιο επικίνδυνη φάση του πολέμου στον θύλακα του İldib, αναγγέλλουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ με την επισήμανση ότι τώρα πλέον ο τουρκικός στρατός θα αναγκαστεί να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που ουσιαστικά κατευθύνουν τον συριακό στρατό εναντίον της Τουρκίας.

Το πόσο έκρυθμη είναι η κατάσταση, φάνηκε και από το γεγονός ότι χτες το απόγευμα ο Ταιγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον αρχηγό της ΜΙΤ, για να εξετάσουν τις αναπόφευκτες εξελίξεις στο μέτωπο του İldib, ενώ οι πολύωρες συζητήσεις των επιτροπών Ρωσίας και Τουρκίας για την Συρία στην Άγκυρα έληξαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η Μόσχα κατηγορεί ανοιχτά την Τουρκία ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να «συμμαζέψει» την δράση των Τζιχαντιστών, γεγονός που οδήγησε στην σημερινή μεγάλη κρίση.

Ήδη οι συριακές δυνάμεις έχουν καταλάβει σημαντικά σημεία στον οδικό κόμβο που συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι και που περνά μέσα από τον θύλακα.

Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι πολύ κρίσιμες, καθώς η Τουρκία στέλνει συνεχώς ενισχύσεις στον θύλακα και όπως εκτιμούν και οι περισσότεροι παρατηρητές στην Άγκυρα, οδηγούμαστε σε ανοιχτή πλέον ρωσοτουρκική σύγκρουση.

[embedded content]

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ