2020-02-11 20:32:58
Φωτογραφία για Χρ. Σταϊκούρας: Ο κ. Τσακαλώτος ίπταται σε ιδεολογικό ανεμοστρόβιλο
Απάντηση στις επικρίσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει τη θέση της Κυβέρνησης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του κ. Τσακαλώτου ως Υπουργού Οικονομικών, ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί».

«Ο κ. Τσακαλώτος συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική. Αυτή την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας σε ανακοίνωσή του. 

«Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι Τράπεζες». Η ακριβής δήλωσή μου είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας», με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015.


Και συνέχισα: «Ταυτόχρονα όμως οι Τράπεζες είχαν οι ίδιες κάνει πολλά σφάλματα, γιατί κυρίως στην πιστωτική επέκταση, στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, είχαν πολύ υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση των φακέλων». «Επιπροσθέτως, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως Υπουργός Οικονομικών: ''Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους''». «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν στέκεται στο ύψος των αναγκών της εθνικής οικονομίας και της χώρας. Πλέον,  οι πολίτες έχουν κατανοήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό ''ανεμοστρόβιλο'' εντός του οποίου ίπταται ο κ. Τσακαλώτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πυρά Τσακαλώτου κατά Σταϊκούρα

Σημειώνεται  ότι ο τομεάρχης οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσακαλώτος, επιτέθηκε στον Υπουργό Οικονομικών με την εξής δήλωση: «Όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι "το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι Τράπεζες," ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης. 

»Ο κ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό.

»Οι Τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι που είδαν περικοπές ως και 50% στους μισθούς τους ή απολύθηκαν από τις δουλειές τους. Οι Τράπεζες και όχι οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται στο μισό και να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα. Οι Τράπεζες και όχι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο γιατί δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οι Τράπεζες και όχι τα Δημόσια Νοσοκομεία και σχολεία που έμειναν χωρίς γιατρούς και δασκάλους. Από κάτι τέτοια καταλαβαίνει ο κόσμος τις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ