2020-02-12 08:00:41
Φωτογραφία για Εξαφανίστηκαν οι χειρουργικές μάσκες και από την Ελλάδα
Οι προμηθευτές δίνουν προτεραιότητα σε γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Και σε ιδιώτες μόνο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας

Δυσεύρετες είναι οι χειρουργικές μάσκες. Οι εταιρείες και τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει, αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Ξεπούλησαν οι εταιρίες που προμηθεύουν ιατρικά είδη με τις χειρουργικές μάσκες, αλλά και τα συναφή προϊόντα να εξαφανίζονται και λόγω γρίπης, αλλά και λόγω του παγκόσμιου συναγερμού λόγω κοροναϊού.

«Εδώ έχουμε μια μάσκα με φίλτρα ενεργού άνθρακα - Κάνει και για τον κοροναϊό» λέει η Ξένια Ζίγκα, υπεύθυνη εταιρίας ιατρικού εξοπλισμού. Ωστόσο, «υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή σε μάσκες και κάνουμε μόνο εισαγωγές» εξηγεί. «Δίνουμε προτεραιότητα σε γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης. Και σε ιδιώτες μόνο αν υπάρχει πρόβλημα υγείας» τονίζει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, καθώς δεν μπορούν οι προμηθευτές να καλύψουν τις παγκόσμιες ανάγκες.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ