2020-02-12 23:53:34
Φωτογραφία για Η NASA ψάχνει για συνεργασίες
Θέλοντας να κατασκευάσει το νέο της σεληνιακό όχημα, η NASA αναζητά βοήθεια από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η αμερικάνικη διαστημική εταιρεία, γνωστή και ως NASA τρέχει τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα «Άρτεμις», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αποστολή αστροναυτών, ανάμεσά τους και εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου, το 2024 στη Σελήνη. Λόγω των παραπάνω, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναζητά βοήθεια από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, για τη δημιουργία του σεληνιακού οχήματος, αλλά και του ρομποτικού συστήματος επικοινωνιών. Όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της η NASA, θα χρησιμοποιηθούν καινοτόμες νέες τεχνολογίες και συστήματα για την εξερεύνηση μεγαλύτερου μέρους του φεγγαριού από ποτέ, και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους και εταίρους από τον ιδιωτικό τομέα, για σκοπούς «βιώσιμων» αποστολών ως το 2028.

Μήλον της έριδος για την εταιρεία και φυσικά των αστροναυτών που θα συμμετέχουν είναι η προσέγγιση άγνωστων περιοχών της Σελήνης, όπως ο Νότιος Πόλος
. Για αυτόν τον σκοπό η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έχει ζητήσει επιπλέον κονδύλια από το αμερικανικό Κογκρέσο αλλά και τη βοήθεια άλλων διαστημικών υπηρεσιών, όπως η ευρωπαϊκή ESA, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Καναδάς. Η NASA έχει ήδη σχεδιάσει τις νέες στολές που θα φορούν οι αστροναύτες της οι οποίες θα αντέχουν ακραίες θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους -150 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους +120. Τέλος, να αναφερθεί ότι το νέο σεληνιακό όχημα (LTV), εκτός από τη ρομποτική λειτουργία του, θα πρέπει να χειρίζεται και από τον ίδιο τον άνθρωπο, να διαθέτει ανοικτή καμπίνα, αλλά και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ