2020-02-23 10:00:30
Φωτογραφία για 13218 - Παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Άγιο Σάββα τον Χιλιανδαρινό στο Βελιγράδι (φωτογραφίες)
Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Ι. Μονής Χιλανδαρίου που εδρεύει στο Βελιγράδι, και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 800 ετών από την ενθρόνιση του Αγιορείτη Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού, ως πρώτου αρχιεπισκόπου της Σερβίας (1219 – 2019), παρουσιάζουν από κοινού την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, σύγχρονων εικαστικών αποτυπώσεων με

θέμα «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας o Χιλανδαρινός». Τα εγκαίνια έγιναν την Τέταρτη 19 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο του «Μεγάρου της Πριγκίπισσας Λιούμπιτσα» στο Βελιγράδι παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Μεθοδίου και πλήθους κόσμου.

Η Έκθεση που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγιορειτική Εστία της Θεσσαλονίκης από τις 5 Νοεμβρίου 2019 έως τις 20 Ιανουαρίου 2020, εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Αγιορειτικής Εστίας και του Ιδρύματος της Μονής Χιλανδαρίου, που περιλαμβάνει την έκδοση αφιερωματικού τόμου για το βίο και το έργο του Αγίου Σάββα, τη μετάφραση και έκδοση της πρώτης βιογραφίας του Αγίου Σάββα από τον Δομεντιανό, καθώς και στις επιστημονικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Εργαστηρίου) και στο Βελιγράδι.


Στην έκθεση συμμετέχουν τα εργαστήρια και οι εικαστικοί:

Αγιογραφικό εργαστήριο Ι. Κελλίου Αγίου Νικολάου Μπουραζέρι * Εργαστήριο Ιεράς Μονής Μακρινού * Κελλί του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά * Ιερομόναχος Αναστάσιος, Ι. Κουτλουμουσιανό Κελλί Τιμίου Προδρόμου - «Διονυσίου εκ Φουρνά» * Γιώργος Κόρδης * Κωνσταντίνος Βαφειάδης * Γιάννης Μαστερόπουλος * Συμεών Θεοδοσόπουλος * Ιερεμίας * Miomir Bucalo * Aleksandar Deroko (†) * Lj. Djurdjević * Zoran Graovac * Snezana Jovčić-Olđa * Goran Jović * Miroslav Lazović * Todor Mitrović * Jovanović Pale * Branislav Petrić * Vanya Sapundzieva * Nicola Sarić * Svetislav Stanković * Dragan Bartula * Mirko Kovačević * Ljiljana Kovačević * Momčilo Fundup

Επιμέλεια έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας.

Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2020

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο: 10:00 – 17:00

Παρασκευή: 10:00 – 18:00

Κυριακή: 10:00 – 14:00

Χώρος: The Residence of Princess Ljubica, Kneza Sime Markovica 8, Beograd

Отворена изложба Свети Сава, Светогорац и Хиландарац. Савремени уметнички израз.

http://www.hilandar.org
agioritikesmnimes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ