2020-02-23 14:12:38
Φωτογραφία για «Πληρωμένη» απάντηση από Χάρι και Μέγκαν: Η λέξη «royal» δεν ανήκει στην Ελισάβετ
Σκληρή απάντηση από την Μέγκαν και τον Χάρι στη βασίλισσα - Η Ελισάβετ θεώρησε ότι δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα βασιλικά προνόμια έχοντας παραιτηθεί από τις βασιλικές υποχρεώσεις

Μία αναπάντεχη δήλωση δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, ισχυριζόμενοι ότι ο τίτλος «royal» (βασιλικός) δεν ανήκει στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αφορμή για αυτή τη σκληρή δήλωση του ζευγαριού αποτέλεσε η διαταγή της βασίλισσας να απαρνηθούν τον τίτλο τους ως «Royal Sussex», καθώς σύμφωνα με την ίδια και τους συμβούλους της δεν μπορούν να απολαμβάνουν τα βασιλικά προνόμια, χωρίς να τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, αποφάσισαν εν τέλει να αφήσουν πίσω τους και τον βασιλικό τους τίτλο, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσαν δήλωσή τους, κατά την οποία ανέφεραν ότι η λέξη «βασιλικός» δεν ανήκει ούτε στη βρετανική κυβέρνηση ούτε στη βασίλισσα.

«Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από την Αυτού Μεγαλειότης όσον αφορά τη χρήση της λέξης «Βασιλικός», ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο «Sussex Royal» ή κάποιο παράγωγο της λέξης σε οποιοδήποτε έδαφος (εντός ή εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)», ανέφεραν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους.

Εξέφρασαν, μάλιστα, τα παράπονά τους ότι το Παλάτι τους συμπεριφέρεται διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας.

Εκπρόσωπος Τύπου του ζευγαριού ανέφερε ότι οι δυο τους αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση του τίτλου, ωστόσο λίγο αργότερα θέλησαν να δημοσιεύσουν και μία δήλωση για να βάλουν τα πράγματα σε μία... τάξη.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι αποφάσισε παρά το Megxit, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον τίτλο τους ως οι «Σάσεξ» και να στηριχθούν πάνω σε αυτό, ώστε να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Ξόδεψαν χιλιάδες λίρες για να φτιάξουν καινούργια ιστοσελίδα με το όνομα «Sussex Royal», ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους στο Instagram υπό το ίδιο όνομα.

Επεδίωξαν επίσης να καταχωρίσουν το «Sussex Royal» ως παγκόσμιο εμπορικό σήμα για μια σειρά αντικειμένων και δραστηριοτήτων, όπως ρούχα, χαρτικά, βιβλία και υλικό διδασκαλίας.

Επιπλέον, σκοπός τους ήταν η ίδρυση και μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης: «Sussex Royal: Το ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ».

Σημειώνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν άρχισαν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω τίτλο τον περασμένο χρόνο, όταν αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον οίκο του Kensington, στον οποίο ανήκαν μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge, δηλαδή τον Ουίλιαμ και την Κέιτ.

Και πάνω σε αυτό τον τίτλο στηρίζονταν για το νέο τους ξεκίνημα, όμως λογάριασαν χωρίς την... Ελισάβετ, η οποία αποφάσισε ότι, αν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας αποφασίσει να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, δεν θα ωφελείται με κανένα τρόπο από το Παλάτι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ