2020-02-26 01:00:17
Φωτογραφία για Στους 11 ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία από τον κορονοϊό
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό πέθαναν στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σήμερα, ανεβάζοντας έτσι σε 11 τα θύματα του ιού στη γειτονική χώρα.

Όλοι τους ήταν άνω των 75 ετών, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές. Ειδικότερα, μια 84χρονη από το Νέμπρο στην επαρχία του Μπέργκαμο, ένας 91χρονος από το Σαν Φιοράνο, μια 83χρονοη από το Κοντόνιο και μια 76χρονη στο Τρεβίζο.

Ο 'Άντζελο Μπορέλι δήλωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Πρόκειται για αύξηση 45% των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Πρώτα κρούσματα σε άλλες χώρες που συνδέονται με την Ιταλία

Στο μεταξύ, η Ελβετία, η Αυστρία και η Κροατία επιβεβαίωσαν σήμερα τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού και υποστήριξαν πως όλα σχετίζονται με την Ιταλία, καθώς είχαν ταξιδέψει στη Λομβαρδία.


Πρόκειται για ένα 70χρονο από την περιοχή Τιτσίνο της Ελβετίας, στα σύνορα με την Ιταλία, που βρέθηκε θετικός στον ιό μετά το ταξίδι του στο Μιλάνο. Οάνδρας έχει τεθεί σε απομόνωση σε κλινική στο Λουγκάνο, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όσους έχει έρθει σε επαφή.

Την ίδια ώρα, μια γυναίκα και ένας άνδρας ηλικίας 24 ετών από την Αυστρία εμφάνισαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους από ταξίδι στη Λομβαρδία. Και οι δύο βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση αλλά θα μείνουν σε απομόνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Κρούσμα του κορονοϊού ανέφερε και η Κροατία σήμερα. Ο λόγος για ένα άνδρα, που ταξίδεψε στο Μιλάνο.

Και η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

Θέμα χρόνου, προειδοποιούν στις ΗΠΑ

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Αρχές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να λάβει διαστάσεις και εκεί η επιδημία, αφού ήδη έχουν καταγραφεί κάποια κρούσματα.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς για την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

«Δεν είναι τόσο θέμα το αν θα συμβεί στη χώρα, αλλά περισσότερο το πότε θα συμβεί», δήλωσε η δρ Νάνσι Μεσονιέ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αναπνευστικών Παθήσεων.

Είπε επίσης πως οι αξιωματούχοι υγείας δεν έχουν ιδέα το κατά πόσο η εξάπλωση της ασθένειας στις ΗΠΑ θα είναι ήπια ή σοβαρή, αλλά οι Αμερικανοί πρέπει να είναι έτοιμοι για σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

«Ζητάμε από τον αμερικανικό λαό να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό», τόνισε.

ΠΟΥ: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία

Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια επιδημία, προειδοποιεί ο δρ. Μπρους Έιλγουορντ, επαινώντας την Κίνα για την αντίδρασή της.

Οι χώρες σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να προετοιμαστούν για μια επιδημία του νέου κοροναϊού και να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν τάχιστα όταν φτάσει ο ιός, προειδοποίησε σήμερα ένας κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Δρ. Μπρους Έιλγουορντ, ο επικεφαλής της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας για την επιδημία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στη Γενεύη, ότι η «εντυπωσιακή κινητοποίηση» του Πεκίνου για τη διαχείριση της επιδημίας έδειξε πώς τα επιθετικά βήματα θα μπορούσαν να περιορίσουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ