2020-02-26 05:12:26
Φωτογραφία για Volkswagen Type 2 Bus
Τη μετατροπή του Volkswagen Type 2 Bus του 1972 σε ένα ηλεκτροκίνητο mini-bus, ανέθεσε

η Volkswagen Αμερικής στην εταιρεία EV West, προκειμένου να αναδειχθούν οι δυνατότητες του ηλεκτρικού e-Golf.

Για αυτό, το εμβληματικό μοντέλο της εταιρείας «δανείστηκε» από ένα VW e-Golf του 2017 τον ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (134 hp) και τις μπαταρίες των 35,8 kWh, οι οποίες υπόσχονται αυτονομία 231 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στο πίσω τμήμα του λεωφορείου, καταλαμβάνοντας τη θέση του αερόψυκτου τετρακύλινδρου κινητήρα των 60 ίππων. Οι μπαταρίες τοποθετήθηκαν κάτω από τα εμπρός καθίσματα, εκεί που κανονικά βρισκόταν το ντεπόζιτο καυσίμου του οχήματος.

Θέλοντας να διατηρηθεί το στιλ του αυτοκινήτου αναλλοίωτο, πραγματοποιήθηκαν οι ελάχιστες δυνατές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, ο κλασικός επιλογέας παρέμεινε ως είχε, μόνο που πλέον χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της θέσης στάθμευσης, της όπισθεν, της νεκράς, της οδήγησης (D) και των λειτουργιών ανάκτησης της ενέργειας (PRNDB), όπως δηλαδή και στο e-Golf.


«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος αυτού του εγχειρήματος. Η συγχώνευση ενός ιστορικού μοντέλου από μια εμβληματική μάρκα με τη σημερινή τεχνολογία, είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προχωρήσουμε πιο κοντά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, συνεχίζοντας παράλληλα να απολαμβάνουμε την πλούσια κληρονομιά μας στον τομέα της αυτοκίνησης», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EV West, Michael Bream.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ