2020-02-26 23:13:38
Φωτογραφία για VW Touareg R-456 PS
Υβριδικό, με δυνατότητα φόρτισης από το οικιακό δίκτυο και ισχύ 456 ίππων θα είναι το νέο Touareg R, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η τάση της Γερμανικής εταιρείας είναι ο εξηλεκτρισμός σε όλες τις κατηγορίες.

Η συνδυαστική ισχύς του νέου VW Touareg R είναι 456 ίπποι και προκύπτει από τη χρήση του 3λιτρου turbo V6, παράλληλα με τον ηλεκτροκινητήρα των 134 ίππων. Το αποτέλεσμα σε ότι αφορά το ενεργειακό αποτύπωμα του αυτοκινήτου στην ατμόσφαιρα, είναι η εκπομπή C02 σε ποσότητες 44 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Αν αυτά τα νούμερα σας φαίνονται γνωστά, είναι γιατί είναι πανομοιότυπα με τα αντίστοιχα της Bentley Bentayga Hybrid. Όπως στο μοντέλο της Bentley έτσι και σε αυτό της VW, η απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι 335 ίπποι. Για τη μετάδοση της κίνησης, φροντίζει το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που «στέλνει» τη ροπή των 71,4 kgm και στους τέσσερις τροχούς.


Δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαίωση για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου αλλά αναμένεται να σταματάει το χρονόμετρο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Touareg R θα μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια κινούμενο με ταχύτητα έως και τα 140 χλμ./ώρα χάρη στις μπαταρίες των 14,1 kWh. Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου, θα είναι περίπου 45 χιλιόμετρα και όπως φαίνεται, η τοποθέτηση των μπαταριών ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και στο χώρο αποσκευών, φαίνεται να έχει επηρεάσει τη χωρητικότητα που θα είναι 610 λίτρα.

Εξωτερικά, τη διαφορά για την plug-in υβριδική έκδοση του Touareg R, θα κάνουν κάποιες λεπτομέρειες στο αμάξωμα αλλά και οι μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος, που για το μοντέλο θα είναι διαθέσιμες σε διάμετρο από 20 έως και 22 ιντσών. Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα για τα R μοντέλα της εταιρείας, θα δίνει και στο Touareg R το παρόν κάνοντας τη διαφορά. Αυτό το τελευταίο, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για τη VW, μια και το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι και το πρώτο της Γερμανικής εταιρείας που θα φέρει την ανανεωμένη εκδοχή των R μοντέλων στην Ευρώπη. Η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και φυσικά, περισσότερες λεπτομέρειες θα μαθαίνουμε σταδιακά μέχρι τότε, ενώ πληροφορίες για την τιμή του μοντέλου στην Ευρώπη, θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ