2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Οι μονομαχίες που οδηγούν στη Μαδρίτη
Σήμερα ξεκινάνε τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας που θα αναδείξουν τους νικητές των τεσσάρων εισιτηρίων για το Φάιναλ-φορ της Μαδρίτης. Το ελληνικό χρώμα δεν λείπει, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν το παρών και φέτος. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα ζευγάρια.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για δεύτερη σερί χρονιά, οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά. Πέρυσι, οι Ρώσοι είχαν πάρει την πρόκριση για το Final-4 με σκορ 3-2 νίκες. Φέτος, παρουσιάζονται ακόμα πιο δυνατοί και πιο δεμένοι ως σύνολο. Η ενίσχυση με Ντε Κολό, Κιριλένκο ανέβασε επίπεδο την ομάδα, ενώ η παρουσία του Ιτούδη στον πάγκο λειτούργησε καταλυτικά στο χτίσιμο σωστών βάσεων. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή και ακόμα πιο μειωμένο μπάτζετ θα προσπαθήσει για την μεγάλη υπέρβαση. Η ομάδα των τριών φετινών εκτός έδρας νικών δεν φαίνεται ικανή για το break στην Μόσχα. Το βάρος της φανέλας παίζει το ρόλο του σε τέτοια παιχνίδια και γι’αυτό ο Παναθηναϊκός διατηρεί κάποιες ελπίδες. Οι Ρώσοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί σε αυτή τη σειρά.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ισπανία, όπως και πέρυσι. Τη θέση της Ρεάλ παίρνει η Μπαρτσελόνα και οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να κάνουν φέτος το πολυπόθητο break που θα τους δώσει την ευκαιρία να επανεμφανιστούν σε Final-4 μετά από απουσία ενός χρόνου. Οι Καταλανοί μπορεί να ξεκίνησαν τη χρονιά μέτρια, αλλά σταδιακά ανέβασαν ρυθμούς και δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση. Μεγάλα ατού η δύναμη στη ρακέτα με Ντόελμαν, Τόμιτς, Πλάις και οι ανερχόμενοι αστέρες Χεζόνια και Σατοράνσκι. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο ερχομός του Σφαιρόπουλου βοήθησε την ομάδα, αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να έχει μία διάρκεια. Μεγάλο πρόβλημα οι συνεχείς τραυματισμοί και ειδικά αυτός του αρχηγού Σπανούλη. Ο τίτλος του φαβορί πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα, λόγω του πλεονεκτήματος έδρας και πλήρους ρόστερ, αλλά ο Ολυμπιακός διατηρεί πολλές πιθανότητες.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΕΦΕΣ

Μια χρονιά με μεγάλες προσδοκίες και για τις δύο ομάδες. Η μεν Ρεάλ έχει αποτύχει σε δύο σερί τελικούς και φέτος στοχεύει στην κούπα μέσα στο σπίτι της. Η δε Εφές χτίστηκε με σκοπό την πρόκριση στο φάιναλ-φορ και κάθε άλλο θεωρείται αποτυχία. Τα σκαμπανεβάσματα δεν λείπουν από τους δύο «μονομάχους». Οι Ισπανοί παίζουν θεαματικά, αλλά δεν πείθουν με την απόδοση τους. Το άγχος του «οικοδεσπότη του φάιναλ-φορ» πιθανώς να τους επηρεάζει και να τους κυνηγάει υποσυνείδητα. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι κατάφεραν να φτάσουν έως εδώ με τα χίλια ζόρια. Μπορεί να έχουν Ίβκοβιτς στον πάγκο και να πήραν Περπέρογλου, Κρστιτς, Λάσμε, Ερτέλ, αλλά παίζουν μέτρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόκριση στα πλέι-οφ ήρθε, επειδή έχασε η Λαμποράλ την τελευταία αγωνιστική. Φαβορί η Ρεάλ, λόγω του πλεονεκτήματος, της ποιότητας στο ρόστερ, αλλά και της εμφανούς αδυναμίας της Εφές εκτός έδρας.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Μια σειρά που θα κρίνει πολλά και για τους δύο. Η Φενέρμπαχτσε μετά την απογοητευτική πρώτη χρονιά του Ομπράντοβιτς, θέλει να δείξει ότι είναι η ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη και να φέρει το πρώτο ευρωπαϊκό στην Τουρκία. Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά σταδιακά βρήκε την ισορροπία της. Πλέον, παίζει με βάση τις αρετές του Ομπράντοβιτς και με παίκτες που διάλεξε ο Ομπράντοβιτς. Η παρουσία του Σέρβου στον πάγκο είναι από τα κύρια προτερήματα της Φενέρ μαζί με τους Γκάουντλοκ, Βέσελι, Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς. Η Μακάμπι θέλει να διατηρηθεί στο θρόνο της πρωταθλήτριας και να δείξει ότι περσινή πορεία δεν ήταν έκπληξη. Το φετινό τεστ δεν παρουσιάζει διαφορές με πέρυσι, αφού και τότε χρειάστηκε να παίξει με μειονέκτημα έδρας και να κάνει break μέσα στην Αρμάνι για πάει στο φάιναλ-φορ. Ο ερχομός του Πάργκο δυνάμωσε πολύ την περιφέρεια που αποτελεί το μεγάλο όπλο των Ισραηλινών. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, καμία δεν μπορεί να μπορεί χριστεί ως φαβορί με τις πιθανότητες να είναι 50-50.
sfirixtranews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ