2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Αφεντικό στην Κίνα ο Χάμιλτον
Το τριήμερο του Γκραν Πρι της Κίνας ανήκε αποκλειστικά στον Λιούις Χάμιλτον. Ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά, pole position και χθες νίκη. Ο Βρετανός οδηγός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και πανηγύρισε την δεύτερη του νίκη στη σεζόν.

Ο αγώνας δεν επεφύλασσε κάποια συγκίνηση στην εκκίνηση, με μοναδικό αξιοσημείωτο την άνοδο του Κίμι Ραϊκόνεν από την έκτη στην τέταρτη θέση. Η εικόνα με μπροστά τις δύο Mercedes και πίσω τις δύο Ferrari δεν άλλαξε ούτε στα πρώτα pit-stop. O Χάμιλτον είχε μία μικρή αλλά σταθερή διαφορά από τους διώκτες του, χωρίς όμως να απειλείται ουσιαστικά.

Η διαφορά μεταξύ του πρώτου Χάμιλτον από τον τέταρτο Ραϊκόνεν ήταν κάτω από δέκα δευτερόλεπτα και αυτό δημιουργούσε ένα ενδιαφέρον στην «μάχη» για την πρωτιά. Ο δεύτερος γύρος των pit-stop άλλαζε προσωρινά τον πρωτοπόρο, μέχρι να εδραιωθεί για τα καλά ο Χάμιλτον στην κορυφή. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι διαφορές άνοιξαν για τα καλά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Ούτε η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας για τους δύο τελευταίους γύρους επηρέασε τις αποστάσεις.


Η καρό σημαία έπεσε με τις Mercedes να κάνουν το 1-2 και τις Ferrari το 3-4. Ένα φινάλε που δεν ήταν και το ιδανικό για τη γερμανική ομάδα, λόγω της νέας κόντρας Ρόσμπεργκ-Χάμιλτον. Ο Γερμανός κατηγόρησε τον ομόσταυλο του ότι σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του και αμέσως μετά πήρε ανάλογη απάντηση. Αντιθέτως, στη Ferrari πανηγύριζαν για μία πολύ καλή και ανταγωνιστική εμφάνιση μετά την τρίτη θέση του Φέτελ και την τέταρτη του Ραϊκόνεν.

Μεστή εμφάνιση για μία ακόμα φορά έκαναν και οι δύο Williams τερματίζοντας στην πέμπτη (Μάσα) και έκτη (Μπότας) θέση. Στα ίδια επίπεδα και η Sauber που είδε και τα δύο μονοθέσια της να βαθμολογούνται. Ο Φελίπε Νασρ ήρθε 8ος και ο Έρικσον 10ος.

Απογοητευτικές ξανά οι δύο McLaren που ακόμα αναζητούν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Είναι η μόνη ομάδα μαζί με τη Marussia που δεν έχει βαθμολογηθεί φέτος. Ο Αλόνσο τερμάτισε 12ος και ο Μπάτον 14ος και έδειξαν ότι κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικοί είναι.

Επόμενος αγώνας είναι το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν το ερχόμενο τριήμερο 17-19 Απριλίου.

Υ.Γ. Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη!
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ