2020-02-27 19:52:15
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Ο κοροναϊός θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία
Η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη, παραδέχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είχε προλειάνει το έδαφος για υποβάθμιση των προβλέψεων. Στο πλαίσιο των εργασιών του G20 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε τονίσει ότι η επιδημία του COVID-19 αναμένεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη της Κίνας στο 5,6%, ρυθμούς 0,4% βραδύτερους σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου, αφαιρώντας και από την παγκόσμια ανάπτυξη 0,1%.

«Είναι πιθανό να υποβαθμίσουμε τις αναπτυξιακές μας προβλέψεις για τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην τακτική συνέντευξη Τύπου. «Είναι σαφές ότι ο κοροναϊός θα έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη. Πολλά εξαρτώνται από την ταχύτητα ανάκαμψης της Κίνας και άλλων χωρών, τις επιπτώσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά και στο μέγεθος που ενδέχεται να επηρεασθούν άλλες χώρες», διευκρίνισε ο κ. Ράις.


Χάθηκε από το Χ.Α. κεφαλαιοποίηση άνω των επτά δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που είδε να χάνεται μέσα σε μία μόλις ημέρα κεφαλαιοποίηση άνω των 2,5 δισ. ευρώ και τον γενικό δείκτη σε ελεύθερη πτώση, με απώλειες 5,24%.

Ο δείκτης έχασε και το όριο των 800 μονάδων υποχωρώντας σε χαμηλά εννέα μηνών, στις 768,83 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου 2019. Μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις, χάθηκε από το Χ.Α. κεφαλαιοποίηση άνω των επτά δισ. ευρώ. Ενδεικτικό των μαζικών ρευστοποιήσεων το γεγονός ότι ο τζίρος ανήλθε στα 128,63 εκατ. ευρώ.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ