2020-03-07 00:51:39
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 τα κρούσματα παγκοσμίως
Ασταμάτητος – μέχρι στιγμής – ο κορονοϊός. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι νοσούν, σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία στοιχεία.

Ο κορονοϊός συνεχίζει το φονικό πέρασμα του από την Ευρώπη, όπου τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς. Νewsit.gr

Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, που βασίζεται σε ανακοινώσεις υπουργείων Υγείας και κυβερνητικών αξιωματούχων, ο κορονοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως. 

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νεκροί στην Ευρώπη. Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή στους εννέα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 154 φθάνοντας τα 577, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από τον ιό. Συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, από 115 που ήταν προηγουμένως, δήλωσαν σήμερα οι ιατρικές αρχές.


Να σημειωθεί ότι δύο μέλη του προσωπικού της “British Airways” βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ΄οίκον, όπως ανέφερε σήμερα η αεροπορική εταιρία.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, και η χώρα κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον ιό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε τους πιο πρόσφατους αριθμούς σε ημερήσια επικαιροποίηση των στοιχείων. Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα είναι ένας 86χρονος που πέθανε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Ο Τραμπ “ρίχνει” 8,3 δισ. για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να υπογρα΄φει σήμερα έκτακτο νομοσχέδιο που προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απάντηση της χώρας στον νέο κοροναϊό, παρέχοντας κεφάλαια σε πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για την καταπολέμηση της διάδοσης των λοιμώξεων.

Στη χρηματοδότηση περιλαμβάνονται πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίων, κιτ ανίχνευσης και ιατρικές θεραπείες, 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη δραστηριοτήτων δημόσιας υγείας στους τομείς της πρόληψης, της ετοιμότητας και της αντιμετώπισης, και 1,25 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των διεθνών προσπαθειών που έχουν στόχο τον περιορισμό του ιού.

Πρώτο κρούσμα στο Τόγκο

Ένα πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού καταγράφηκε στο Τόγκο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, διευκρινίζοντας πως η “ασθενής ηλικίας 42 ετών” έφτασε από το Μπενίν, μέσω των χερσαίων συνόρων.

“Πρόκειται για μια ασθενή ηλικίας 42 ετών, που κατοικεί στο Λομέ με την οικογένειά της”, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η κυβέρνηση. Και σημειώνει: “Από την 22α Φεβρουαρίου έως τη 2α Μαρτίου είχε ταξιδέψει διαδοχικά στο Μπενίν, στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Τουρκία, προτού επιστρέψει στο Τόγκο μέσω του Μπενίν”.

Η ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας της “δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία”.

Η ταυτότητά της δεν αποκαλύφθηκε, όμως, σύμφωνα με πολλές πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για μια υπήκοο του Τόγκο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ