2020-03-16 19:00:50
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 21 τα νέα.
Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν διαπιστωθεί 352 κρούσματα. Από αυτά 65 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Αυξήθηκαν δε στα 51 τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το 51% των νοσηλευθέντων είναι άντρες, ενώ συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 4320 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού, ενώ εκκρεμούν περί τους 200 ελέγχους. Οι νοσηλευμένοι στις εντατικές είναι όλοι οι άνδρες με τη μέση ηλικία να είναι στα 70 έτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας προκειμένου να είναι έτοιμο το ΕΣΥ για την νοσηλεία νέων κρουσμάτων, το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθενται υπηρεσιακά στο ΕΣΥ για ασθενείς με λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό. Επίσης σε αρκετά άλλα νοσοκομεία ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία ειδικές πτέρυγες για περιστατικά λοίμωξης από τον κορονοϊό.


Το δε νοσοκομείο Παμμακάριστος, ήδη λειτούργησε από σήμερα και μία πτέρυγα του νοσοκομείου Αγία, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών Covid-19.

Παράλληλα το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Ελευσίνα Αττικα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με την νέα νόσο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό και ειδικά νέοι από χώρες που έχει μεγάλη εξάπλωση ο ιός, πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπεύθυνοι και θα πρέπει να μένουν σε κατ' οίκον απομόνωση με περιορισμό επαφών. Ειδικά εκείνοι που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα που έχει δηλώσει ότι θέλει να εξαπλωθεί στον πληθυσμό εκεί ο ιός.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος της δημόσιας υγείας, αυτό ενισχύεται με πρόσθετα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση προμηθειών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και θα ενισχυθεί με άλλα 70 εκατ. ευρώ για 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία κέντρα υγεία και υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις. Επίσης εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις της τάξης των 250 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του ιού.

Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά, δανα ρκούν μόνο μέτρα από την Πολιτεία αλλά απαιτείται υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο και αυτοπειθαρχία. Η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ανέφερε θα λαμβάνουν καθημερινά τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας ανέφερε ότι από μεθαύριο Τετάρτη 18/3, αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Το μέτρο δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, ό, τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, δηλαδή φούρνοι κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα, μίνι μάρκετ, delivery στη διατροφή, τα περίπτερα, τα πρατήρια καυσίμων και τις τράπεζες.

Επίσης δεν αφορά σε υπηρεσίες courier, συνεργεία αυτοκινήτων, σε pet shops, καταστήματα ηλεκτρονικών προϊόντων και γενικότερα σε καταστήματα σχετιζόμενα με επισκευές, όπως οπτικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, ενώ θα ναι ανοιχτα και τις Κυριακές.

το είδαμε news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ