2020-03-24 21:03:34
Φωτογραφία για «Για κάθε διαπιστωμένο κρούσμα, υπάρχουν άλλα δέκα» λέει ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας
«Με τη στερνή γνώση» μπορεί να πει κανείς ότι ήταν λάθος το ότι στις 19 Φεβρουαρίου,

στο Μιλάνο, παίχτηκε το ποδοσφαιρικό ματς Αταλάντα-Βαλένθια λέει ο Άντζελο Μπορέλι

«Για κάθε διαπιστωμένο ασθενή με κορωνοϊό, είναι αξιόπιστο να υποθέτουμε ότι υπάρχουν άλλοι δέκα που δεν έχουν εντοπιστεί», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι και υπενθυμίζει πως, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών, στην Ιταλία υπάρχουν έως τώρα 63.000 διαγνωσμένοι ασθενείς της Covid-19.

«Τις επόμενες ώρες θεωρούμε ότι θα γίνουν αισθητές οι θετικές συνέπειες των μέτρων που ελήφθησαν πριν από δυο εβδομάδες», προσθέτει.

Σε σχέση με τις κινήσεις και τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης, ο Μπορέλι υπενθυμίζει ότι «στα τέλη Ιανουαρίου η Ρώμη διέκοψε τις πτήσεις από και προς την Κίνα, κάτι που δείχνει ότι κατανόησε τη σοβαρότητα της κατάστασης». Εξηγεί ότι δεν ελήφθησαν αμέσως όλα τα απαγορευτικά μέτρα, διότι «η κάθε παρέμβαση πρέπει να αντιστοιχεί στον υφιστάμενο κίνδυνο της συγκεκριμένης στιγμής».


Παραδέχεται όμως ότι «με τη στερνή γνώση» μπορεί να πει κανείς ότι ήταν λάθος το ότι στις 19 Φεβρουαρίου, στο Μιλάνο, παίχτηκε το ποδοσφαιρικό ματς Αταλάντα-Βαλένθια.

Ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας δηλώνει ότι θα συνεχιστεί η καθημερινή ενημέρωση με όλα τα στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα, «διότι ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα λέει πάντα την αλήθεια». Υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε να υπάρχει πολύ εύκολη πρόσβαση στους αναπνευστήρες και στις μάσκες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Για τον λόγο αυτό, ο Άντζελο Μπορέλι θεωρεί ότι «η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσει το γρηγορότερο δυνατό να παράγει προστατευτικές μάσκες», από τη στιγμή μάλιστα που «κάποιοι προσέφεραν και στην Ιταλική Πολιτική Προστασία τις μάσκες αυτές σε τιμή εξαπλάσια από την κανονική».

«Τα αναγκαία χρήματα για τη μάχη αυτή υπάρχουν, χρειάζεται όμως η απαιτούμενη ελευθερία κινήσεων», καταλήγει ο Μπορέλι.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ