2020-03-25 12:00:06
Φωτογραφία για Διευθύντρια δημοτικού σχολείου πέθανε λίγες μόνο ημέρες
Η Wendy Jacobs ήταν διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο Roose στο Barrow-in-Furness της Cumbria. Διαγνώστηκε με τον ιό COVID-19 την περασμένη εβδομάδα και αμέσως την έβαλαν

στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Furness General Hospital, αλλά λίγες μέρες αργότερα πέθανε.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι έμειναν άναυδοι με το άκουσμα του θανάτου της και αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο σήμερα – στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν κλείσει τα σχολεία. Μέχρι τώρα, δεν είναι γνωστό αν είχε κάποια υποκείμενα προβλήματα υγείας.

πηγή: DailyMail UK

Με μια δήλωση ο Πρόεδρος του σχολείου, Fred Chatfield, είπε: “Αγαπητοί γονείς και φροντιστές, με μεγάλη θλίψη γράφω για να σας ενημερώσω ότι η διευθύντρια μας κ. Jacobs απεβίωσε σήμερα. Αυτά είναι λυπητερά νέα για την σχολική και παιδική μας κοινότητα και όλες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της. Όλοι είμαστε σοκαρισμένοι και λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις, έχουμε πάρει την απόφαση να κλείσουμε αύριο το σχολείο και το νηπιαγωγείο σε όλους τους μαθητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των βασικών εργαζομένων.”, δήλωσε.


Στη συνέχεια, πρόσθεσε: “Πρόκειται για τεράστια απώλεια για το σχολείο, το νηπιαγωγείο και την κοινότητά μας και θα επικοινωνήσω το συντομότερο δυνατόν για να εξηγήσω πώς θα τιμήσουμε τη ζωή και τη συμβολή της κ. Jacobs”.

Η τραγική αυτή απώλεια έρχεται, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τα 281. Οι θάνατοι σημείωσαν καθημερινή άνοδο, με θύματα ηλικίας μεταξύ 18 και 102 ετών. Ο 18χρονος, ο οποίος ζούσε στα δυτικά του Midlands, ήταν το νεότερο θύμα της Βρετανίας μέχρι στιγμής.

Ο γιατρός της A & E, Δρ Rosena Allin-Khan, προειδοποίησε ότι η Βρετανία «κινδυνεύει να καταρρεύσει» με τα νοσοκομεία στην Αγγλία να δηλώνουν πλήρεις. Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι και ευάλωτοι ασθενείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον ιό. Νέοι και υγιείς Βρετανοί γίνονται δεκτοί στις μονάδες εντατικής θεραπείας, με μια 36χρονη νοσηλεύτρια από το West Midlands να βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε κίνδυνο η υγεία της.

Από τις 9 το πρωί της Κυριακής, 78.340 άτομα εξετάστηκαν για κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 5.683 ασθενείς να επιβεβαιώθηκαν θετικοί.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, αν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν την καθοδήγηση για κοινωνική απομάκρυνση.

Η προειδοποίησή του ήρθε αφού τα πάρκα και οι παραλίες απεικονίζονταν γεμάτα με ανθρώπους που απολάμβαναν τον ήλιο την άνοιξη, το Σαββατοκύριακο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ