2020-03-26 22:42:32
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Κατηγορούν τον Μαδούρο για εμπόριο ναρκωτικών
Αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων σε όποιοον δώσει πληροφορίες για την υπόθεση - Πριν από ένα μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ρίξει την «τυραννία» του Μαδούρο

Κατηγορίες για το αδίκημα του εμπορίου ναρκωτικών ουσιών προσάπτουν οι ΗΠΑ στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από έρευνα των Αρχών στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και υπουργών του, προσφέροντας αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για σχετικές πληροφορίες, για τον ρολο που διεδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐν

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδουρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.


«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μαδούρο φτάνουν ύστερα από τις προ ενός μηνός δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες χαρακτήρισε τον Mαδούρο τύραννο, που υποβάλλει σε βασανιστήρια τον λαό του, ενώ υποσχέθηκε να «σπάσει» την ηγεμονία του Βενεζουελάνου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ