2020-04-04 04:46:31
Φωτογραφία για ΠΟΥ: Ο ιός πιθανότατα μεταφέρεται και με τον αέρα
Όπως ξεκαθαρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κύρια πηγή μετάδοσης του

κορωνοϊού είναι τα σταγονίδια που προέρχονται από τους φορείς - «Οι μάσκες θα πρέπει να περιορίζονται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας» τονίζει ο ΠΟΥ

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπογραμμίζει ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επικεντρώνεται κυρίως στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο ΠΟΥ άνοιξε, ωστόσο, την πόρτα στην ευρύτερη χρήση αυτοσχέδιων μασκών ή άλλων προστατευτικών για το στόμα, ως μέσων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρεται με τον αέρα η νόσος.

Ωστόσο, η κύρια πηγή μετάδοσης πιστεύεται ότι είναι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα, βήχουν ή φταρνίζονται και μολύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο επιφάνειες και άλλους ανθρώπους.

«Πρέπει να φυλάξουμε τις ιατρικές χειρουργικές μάσκες για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όμως η ιδέα να χρησιμοποιούνται προστατευτικά για το στόμα για να αποφεύγεται το βήξιμο ή το φτάρνισμα… από μόνη της δεν είναι κακή ιδέα», τόνισε ο Δρ Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ.

Ο Ράιν ξεκαθάρισε πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν ακυρώνει την ανάγκη για πλύσιμο των χεριών και για τήρηση των αποστάσεων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ