2020-04-05 15:22:49
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τον θάνατο 52χρονου – «'Υπουλο νόσημα» λέει ο καθηγητής Γιαμαρέλλος
«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» λέει ο καθηγητής Ευάγγελος Γιαμαρέλλος

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα ο θάνατος 52χρονου ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος. Μάλιστα, όπως είπε, οι γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν με βάση τις γνώσεις που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλλο, εάν ένας ασθενής χρειάζεται διασωλήνωση, οι πιθανότητες αρνητικής εξέλιξης αυξάνονται, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ