2020-04-30 23:08:53
Φωτογραφία για Mercedes-Benz GLB
Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό SUV που στην καθημερινότητα είναι ένα ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Είναι η πρώτη Mercedes-Benz αυτής της κατηγορίας που

διατίθεται κατ’ επιλογή με επτά θέσεις. Εφοδιάζεται με ισχυρούς και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη του οδηγού, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING Comfort.

Με 2829 χιλιοστά, το μεταξόνιο της GLB είναι δέκα εκατοστά μακρύτερο σε σύγκριση με τη νέα B-Class, γεγονός καθοριστικό για την αίσθηση ευρυχωρίας, ιδίως σε συνδυασμό με το λειτουργικό πίσω μέρος καμπίνας. Το εσωτερικό ύψος στην πρώτη σειρά καθισμάτων είναι 1069 χιλιοστά, από τα μεγαλύτερα σε αυτή την κατηγορία. Με 967 χιλιοστά, ο ωφέλιμος χώρος ποδιών στα πίσω καθίσματα του πενταθέσιου μοντέλου εξασφαλίζει ιδιαίτερη άνεση.


Η χωρητικότητα των 570 έως 1805 λίτρων του χώρου φόρτωσης (στοιχεία για το πενταθέσιο μοντέλο) είναι αντίστοιχη ενός μοντέλου στέισον-βάγκον. Η πλάτη των εμπρός καθισμάτων ρυθμίζεται σε διάφορες βαθμίδες (βασικός εξοπλισμός) ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί κατ’ επιλογή να μετακινείται κατά μήκος. Με αυτόν τον τρόπο, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μεγαλώνει κατά έως 190 λίτρα και να αξιοποιείται με διάφορους τρόπους.

Έτοιμη να σας υποδεχτεί με έως και επτά θέσεις

Η GLB είναι το πρώτο compact μοντέλο της Mercedes-Benz που προσφέρει προαιρετικά μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο επιπλέον ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία εξασφαλίζουν ευρυχωρία σε άτομα ύψους έως 1,68 μέτρων. Ο πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει πτυσσόμενα προσκέφαλα, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες, αερόσακο παραθύρων που προστατεύει και τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων, καθώς και εξαρτήματα στερέωσης ISOFIX και TOP-Tether για κατάλληλα παιδικά καθίσματα. Σε αυτά μπορείτε να στερεώσετε έως και τέσσερα παιδικά καθίσματα στο χώρο των πίσω επιβατών. Στα χαρακτηριστικά άνεσης της τρίτης σειράς καθισμάτων περιλαμβάνονται δύο ποτηροθήκες ανάμεσα στα καθίσματα, καθώς και δύο αποθηκευτικές θήκες με αντιολισθητική επένδυση αριστερά και δεξιά στην επένδυση του χώρου φόρτωσης, καθεμία με θύρα USB. Τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν και να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος φόρτωσης.

Με έμφαση στην εκτός δρόμου οδήγηση: η εξωτερική σχεδίαση

Οι δυναμικές αναλογίες της GLB υπογραμμίζουν τη σχεδίαση που παραπέμπει στην εκτός δρόμου οδήγηση: έχουν τονιστεί οι επιφάνειες, ενώ εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά είναι οι λιγότερες ακμές και οι ακριβείς συναρμογές. Το κάθετο μπροστινό τμήμα με τους εντυπωσιακούς προβολείς εκφράζει με σαφήνεια τα off-road γονίδια, όπως άλλωστε και οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω. Οι μυώδεις ώμοι με τα έντονα καμπύλα περιγράμματα κυριαρχούν στο προφίλ του αυτοκινήτου στο ύψος της κολώνας C και ενισχύονται από την ανοδική γραμμή οροφής. Οι πόρτες εκτείνονται μέχρι την πλευρική μπάρα, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την είσοδο και έξοδο, και προστατεύουν τα ανοίγματα των θυρών από τη βρωμιά, ενώ αυξάνουν και την προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Οι εξωτερικές προστατευτικές επενδύσεις κατανέμουν ομοιόμορφα τις συνολικές αναλογίες και εντείνουν τον off-road χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως και το οπτικό προστατευτικό υποδαπέδου στο μπροστινό και στο πίσω μέρος.

Με λεπτομέρειες από αλουμίνιο: η εσωτερική σχεδίαση

Το ταμπλό οργάνων είναι ενιαίο, με οπτικές εσοχές στον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κόκπιτ με ευρεία οθόνη και σύστημα χειρισμού και ενδείξεων μέσω MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί το κυλινδρικό off-road στοιχείο με εμφάνιση αλουμινίου που ολοκληρώνει το κάτω τμήμα του ταμπλό οργάνων και φιλοξενεί τους τρεις στρογγυλούς κεντρικούς αεραγωγούς. Κάτω από τους αεραγωγούς βρίσκεται η μονάδα χειριστηρίων κλιματισμού, με κουμπιά που δίνουν την αίσθηση ότι έχουν τορνευτεί από έναν μασίφ αλουμινένιο κύλινδρο.

Ο δυναμισμός που αποπνέει το εσωτερικό συνεχίζεται στην κεντρική κονσόλα. Τα κυλινδρικά στοιχεία με τις λείες επιφάνειες προσδίνουν μία αίσθηση στιβαρότητας στη σχεδίαση των εξαρτημάτων και των χειριστηρίων. Στις πόρτες, ο SUV χαρακτήρας υπογραμμίζεται από την οριζόντια χειρολαβή που, από τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού Progressive αποτελεί δυναμικό στοιχείο της δομής της επένδυσης θυρών και παραπέμπει σε σωλήνα από κατεργασμένο αλουμίνιο.

Φυσικά η GLB εφοδιάζεται με το σύστημα Infotainment διαισθητικού χειρισμού MBUX (Mercedes-Benz User Experience). O πανίσχυρος υπολογιστής, οι λαμπερές οθόνες και τα άψογα γραφικά, οι προσαρμόσιμες ενδείξεις, η έγχρωμη οθόνη Head-up, η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τις λέξεις «Hey Mercedes» αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος.

Η ασφάλεια στο προσκήνιο

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη του οδηγού και λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class κάνουν το γερμανικό SUV ένα από τα ασφαλέστερα της κατηγορίας. Χάρη στα βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ, η GLB μπορεί να «βλέπει» έως 500 μέτρα μπροστά και να οδηγεί μερικώς αυτόνομα υπό ορισμένες συνθήκες, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC και αξιοποιώντας δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους. Το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια νέα λειτουργία, το διαισθητικό ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας. Εάν προστεθεί και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης με PARKTRONIC, η GLB προσφέρει επίσης λειτουργία διευρυμένης αυτόματης επανεκκίνησης σε αυτοκινητοδρόμους.

Κοινώς, η τεχνολογική φαρέτρα της GLB την καθιστά ένα άκρως ασφαλές αλλά ταυτόχρονα απολαυστικό SUV, που μπορεί να καλύψει κάθε οικογενειακή ανάγκη αλλά και να ικανοποιήσει κάθε οδηγική επιθυμία!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ