2020-05-25 22:02:22
Φωτογραφία για Άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη: Να μην πληρώσουν το λογαριασμό πάλι οι δυνάμεις της εργασίας
Δημήτρης Στρατούλης

π. Βουλευτής και Υπουργός

στέλεχος ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η περίοδος της πανδημίας αξιοποιήθηκε από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις – και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη - για να λαμβάνονται – εκτός από αναγκαία μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας – και αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα με στόχο να παραμείνουν και μετά.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο της καραντίνας για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Δημιούργησε λίγες ΜΕΘ κι από αυτές τις μισές με δωρεές ιδιωτών, έκανε λίγες προσλήψεις και από αυτές πολύ λίγες μόνιμου προσωπικού και διέθεσε πολύ λίγα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση της έτσι κι αλλιώς πενιχρής χρηματοδότησης του δημόσιου τομέα υγείας. Ταυτόχρονα αξιοποίησε την πανδημία για μία νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το 3οπακέτο Μέτρων, που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνει γενικευμένη επέκταση της ελαστικής εργασίας και μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δεν περιέχει κανένα αναπτυξιακό  επενδυτικό σχέδιο, όταν προβλέπεται ύφεση μέχρι και 12% και επίσημη ανεργία μέχρι 30%. Επομένως, προσεχώς θα έχουμε μία μεγάλη καταιγίδα απολύσεων, περικοπής μισθών, ελαστικής απασχόλησης και μαζικής φτωχοποίησης, πρωτοφανή για τη χώρα μας, ακόμα και με μέτρο σύγκρισης τα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ