2020-05-26 14:41:55
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Επιθετικούς και κανίβαλους αρουραίους «έφερε» το lockdown
Τα τρωκτικά βρίσκονται σε αναζ'ητηση τροφής, καθώς δεν την βρίσκουν πλέον στα απορρίμματα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησε για «ασυνήθιστη ή επιθετική» συμπεριφορά που έχουν εμφανίσει οι αρουραίοι, ως συνέπεια της μείωσης της διαθέσιμης τροφής λόγω του δίμηνου του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα τρωκτικά δεν μπορούν πλέον να βρουν επαρκή τροφή στα απορρίμματα των εστιατορίων, τα σκουπίδια στο δρόμο και τα άλλα μέρη που έβρισκαν συνήθως. Έτσι, σύμφωνα με το CDC, τον περασμένο μήνα οι αρουραίοι παρατηρήθηκε να καταφεύγουν σε μεταξύ τους «πόλεμο», κανιβαλισμό ή ακόμα και να τρώνε τα μικρά τους.

«Το εκτεταμένο lockdown οδήγησε σε μείωση της διαθέσιμης τροφής για τα τρωκτικά, ειδικά σε πυκνές εμπορικές περιοχές», ανέφερε το CDC. Για αυτό το λόγο υπήρξαν αναφορές για αυξημένη δραστηριότητα των τρωκτικών καθώς αναζητούν νέες πηγές τροφίμων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες «ενδέχεται να παρατηρήσουν αύξηση των αιτήσεων παρέμβασης που σχετίζονται με τρωκτικά και αναφορές ασυνήθιστης ή επιθετικής συμπεριφοράς τρωκτικών», προσθέτει το CDC.


Παρόμοιες ασηνύθιστες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί στη Νέα Υόρκη, στη Νέα Ορλεάνη και στο Σικάγο.

«Πολλοί από αυτούς τους αρουραίους στις πόλεις μας εξαρτώνται από το νυχτερινό τους φαγητό, το οποίο είναι τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα μπαρ και τα καταστήματα ντόνατς και όλα όσα καταναλώνουμε εν κινήσει», δήλωσε ο ειδικός Μπόμπι Κόριγκαν στην Washington Post.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ