2020-06-05 14:29:30
Φωτογραφία για Σε επιφυλακή μετά από κρούσματα στον Βόλο
Συντάκτης: Virus

Ο κώδωνας κινδύνου σήμανε για τις υγειονομικές αρχές μετά από δυο θετικά κρούσματα σε ένα νεαρό ζευγάρι που νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για 30χρονη έγκυο 6 μηνών και τον σύζυγός της, ενώ υπάρχει έντονη κινητοποίηση για την ιχνηλάτηση, με τον φόβο διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Με διαφορά μιας ημέρας το ζευγάρι διαπιστώθηκε ότι νοσεί, χωρίς ευτυχώς να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι έχει μολυνθεί και το 2χρονο παιδί τους. Μετά από συμπτώματα αδιαθεσίας και χαμηλού πυρετού η 30χρονη έκανε τεστ το βράδυ της Δευτέρας σε ιδιωτική κλινική του Βόλου. Αφού ελήφθησαν όλες οι προφυλάξεις και τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ έγιναν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι και λίγο αργότερα η νεαρή μητέρα πληροφορούνταν πως είναι θετική στον κοροναϊό.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και υπεβλήθη σε δεύτερο τεστ το οποίο επιβεβαίωσε, ότι είναι θετική στον COVID-19.


Από χθες το μεσημέρι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται πλέον και ο σύζυγός της μετά τα αποτελέσματα του ελέγχου που έδειξαν ότι επίσης έχει νοσήσει από τον ιό. Σημειώνεται πως και ο 30χρονος υποβλήθηκε σε επαναληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία και ότι τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

Στον «χορό» της ιχνηλάτησης

Οι υγειονομικές αρχές είναι επιφυλακή για ένα δεύτερο ζευγάρι, το οποίο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενδεχομένως να σχετίζεται με τη μετάδοση του ιού στην 30χρονη μητέρα και τον σύζυγό της. Το δεύτερο ζευγάρι πριν από δέκα περίπου μέρες έφτασε αεροπορικώς από τη Γερμανία στην Αθήνα, επισκέφτηκε τον Βόλο και μετά μετέβη σε χωριό των Τρικάλων για να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι φέρεται να είχε κάνει τεστ στη Γερμανία, το οποίο ήταν αρνητικό στον νέο ιό. Τώρα οι υγειονομικές αρχές περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η ιχνηλάτηση συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς καθώς ο 30χρονος σύζυγος της εγκύου, που εργάζεται ως γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου και οι γονείς δεκάδων παιδιών της ακαδημίας ενημερώθηκαν σχετικά ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων.

Επίσης, σε προληπτική καραντίνα μπήκαν δύο συγγενείς τους εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν σε σχολεία τα οποία επίσης ενημερώθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Τα σχολεία βρίσκονται σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί, προς το παρόν, απαραίτητη η αναστολή λειτουργίας τους.

Για λόγους πρόληψης μέτρα ελήφθησαν στο Δασαρχείο Βόλου, καθώς εκεί εργάζεται η μητέρα της 30χρονης και η Εφορία Βόλου καθώς στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. 

Πηγή: https://www.taxydromos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ