2020-07-30 14:00:09
Φωτογραφία για Καινοτομία. Οι υφασμάτινες μάσκες που μπλοκάρουν τον κοροναϊό
Είναι οι πρώτες υφασμάτινες μάσκες στον κόσμο ικανές να μπλοκάρουν τον κοροναϊό. 

Οι MOxAd Tech, πορτογαλικής προέλευσης, μειώνουν τη μετάδοση του ιού κατά 99%. 

Η συνεργασία μεταξύ των ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών οδήγησε σε μια μάσκα με καινοτόμο σύνθεση.

Σύμφωνα με τον Πέντρο Σίμας, λοιμωξιολόγο του Ινστιτούτου Μοριακής ιατρικής του Joao Lobo Antunes: ''Έχει τρία στρώματα και το στρώμα του υφάσματος πιο κοντά στο δέρμα, έχει εμποτιστεί με μια δραστική ουσία που απενεργοποιεί τον ιό. Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα. Οι δοκιμές που κάναμε στο Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής, με το covid-19 δείχνουν ότι μετά από μισή ώρα σε επαφή με αυτή την υφασμάτινη μάσκα, 200.000 μολυσματικές δόσεις απενεργοποιούνται, μία μείωση κατά 99%''.

Αυτή η προστασία ενάντια στον κοροναϊό διατηρείται ακόμη και μετά από 50 πλύσεις. Οι μάσκες κοστίζουν 10 ευρώ και ήδη πωλούνται στην Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αυτή η προστασία ενάντια στον κοροναϊό διατηρείται ακόμη και μετά από 50 πλύσεις. Οι μάσκες αυτές έχουν λάβει διεθνή πιστοποίηση OEKO-Tex, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν χημικές ουσίες επιβλαβείς για την υγεία ή το δέρμα των ανθρώπων.«Είναι ένα προϊόν που προστατεύει από τον κοροναιό αλλά όχι μέσω βαρέων μετάλλων αλλά μέσω μιας χημικής ουσίας που είναι βιοδιασπώμενη και απολύτως ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία, λέει ο Πέντρο Σίμας.

Αυτές οι μάσκες κοστίζουν 10 ευρώ και ήδη πωλούνται στην Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση

Πηγή: Euronews 
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ