2020-08-16 12:48:08
Φωτογραφία για Ρωσία: Το 52% των ιατρών δεν θέλει να κάνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Μεγάλο ποσοστό των Ρώσων γιατρών δεν αισθάνονται άνετα στο να εμβολιαστούν με το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων σχετικά με αυτό και την εξαιρετικά γρήγορη έγκρισή του, σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 επαγγελματίες ιατροί.

Capital.gr

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά της COVID-19 θα κυκλοφορήσει έως το τέλος αυτού του μήνα, με τους γιατρούς να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών που πρόκειται να εμβολιαστούν πρώτα με αυτό σε εθελοντική βάση.

Το εμβόλιο, που ονομάστηκε "Sputnik V" ως φόρος τιμής στον πρώτο δορυφόρο στον κόσμο που ξεκίνησε από τη Σοβιετική Ένωση το 1957, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις τελικές κλινικές δοκιμές φάσης 3 και ορισμένοι επιστήμονες δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η Μόσχα μπορεί να θέσει το εθνικό κύρος πριν από την ασφάλεια.

Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.040 ιατροί και ειδικοί από τον κλάδο της υγείας, και που μετέδωσε την Παρασκευή η ρωσική εφημερίδα RBC, έδειξε ότι το 52% δεν ήταν έτοιμο να εμβολιαστεί, ενώ το 24,5% δήλωσε ότι συμφωνεί με τον εμβολιασμό.


Μόνο το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα συνιστούσαν το εμβόλιο σε ασθενείς, συναδέλφους ή φίλους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, είναι ασφαλές και ότι είχε χορηγηθεί σε μια από τις κόρες του.

Ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko παράλληλα έχει απορρίψει τις ανησυχίες για την ασφάλεια που έχουν εκφραστεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με την ταχεία έγκριση του φαρμάκου από τη Μόσχα ως "αβάσιμες".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δίωρη τελικά η Μαλέσκου...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δίωρη τελικά η Μαλέσκου...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ