2020-09-01 19:50:09
Φωτογραφία για Φινλανδία: «Δεν είμαστε μέρος της ομάδας των φειδωλών της Ευρώπης»
Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Μάτι Βανχάνεν απέρριψε τις εικασίες ότι η χώρα του θα μπορούσε να γίνει αναπόσπαστο μέρος μιας ομάδας των λεγόμενων «φειδωλών»

κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν υπάρχουν «φειδωλοί πέντε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Υπό την καθοδήγηση του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, η Αυστρία καθώς επίσης η Σουηδία, η Δανία και η Ολλανδία είχαν επιμείνει να συμφωνηθεί χαμηλότερο ποσοστό επιχορηγήσεων, μεγαλύτερο ποσοστό δανείων και μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση λήψης, τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων, κατά τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν εμφανίστηκε επανειλημμένα με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των λεγόμενων «φειδωλών τεσσάρων» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.
. Ο Βανχάνεν χαρακτήρισε αυτές τις συνομιλίες στην εφημερίδα «Die Welt» μέρος μιας (συνήθους) τακτικής συνεργασίας. «Οι "τέσσερις φειδωλοί" είναι πολύ κοντά μας, οπότε η συνομιλία μαζί τους είναι απολύτως φυσική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μέρος ενός μπλοκ. Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα ή μπλοκ στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.

Ο Βανχάνεν εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε ότι αφορά στο κράτος δικαίου στα ανατολικές χώρες-μέλη της Ε.Ε. «Η Ανατολική Ευρώπη πρέπει να θυμάται γιατί αυτές οι χώρες ήθελαν να ενταχθούν στην ΕΕ: Λόγω των κοινών αξιών, δηλαδή της δημοκρατίας και της δυνατότητας να αναπτυχθεί περαιτέρω η χώρα τους», τόνισε ο Βανχάνεν.

Πηγή: Die Welt
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ