2020-09-02 00:48:32
Φωτογραφία για Τροποποίηση του νέου ΦΕΚ ζητούν οι επαγγελματίες των συνεδρίων
Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus

Την δυσανασχέτηση των Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων εκφράζει για τα νέα αιφνιδιαστικά μέτρα σχετικά με τα επιστημονικά συνέδρια ο HAPCO.

Ο περιορισμός του αριθμού των συνέδρων σε 50 άτομα, όπως ορίζει το νέο ΦΕΚ 3611 (29/8/2020) θα έχει σοβαρές συνέπειες στον κλάδο, όπως προειδοποιεί.

Για να αποφευχθεί το οικονομικό αδιέξοδο, ο HAPCO ζητά την άμεση τροποποίηση του σχετικού ΦΕΚ, υπό συνθηκών συνεργασίας με τους αρμόδιους Φορείς, τις επιστημονικές εταιρείες και φυσικά το Υπουργείο Τουρισμού.

«Η νέα αυτή διάταξη έρχεται να “ακυρώσει” την ισχύ των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που είχαν καθιερωθεί πρόσφατα για το ασφαλές “άνοιγμα” των συνεδρίων με υποχρεωτικό συνδυασμό διαδικτυακής παρακολούθησης, τα οποία είχαν συνταχθεί από τον HAPCO, εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού με κοινοποίηση στα αρμόδια Υπουργεία (03 Ιουλίου 2020)» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Μάλιστα στα υγειονομικά αυτά πρωτόκολλα, «έχουν πιστοποιηθεί και όλοι οι εργαζόμενοι στα Γραφεία Διοργάνωσης Συνεδρίων από την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Στο μεταξύ έχουν προγραμματιστεί από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου επιστημονικά συνέδρια και για τους μήνες που ακολουθούν, για τα οποία «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με κοινοποίηση του στις 28/8/2020 παροτρύνει τους επιστήμονες να τηρούν αυτά τα πρωτόκολλα της 3ης Ιουλίου».

Ο HAPCO σχολιάζει ότι «μέχρι τώρα η χώρα μας αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, σε διεθνές επίπεδο, τόσο για την έγκαιρη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για την προάσπιση του ασφαλούς ανοίγματος των υβριδικών συνεδρίων», αλλά το νέο ΦΕΚ επιφέρει δυσοίωνο μέλλον για τον κλάδο του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.

Η ένωση υποστηρίζει ότι υποβαθμίζεται η συμβολή του Συνεδριακού Τουρισμού και της βιομηχανίας MICE, που είναι δυνατόν να συμβάλλει «στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη διαδικασία ανάκαμψης της κάθε πόλης, μέσω της ασφαλούς διενέργειας επιστημονικών και επαγγελματικών συνεδρίων και εκδηλώσεων».

Μεροληψία υπογραμμίζει ο HAPCO για άλλου είδους εκδηλώσεις (βαπτίσεις- Γάμοι -συναυλίες κλπ.), ενώ η νέα «οδηγία έρχεται επιλεκτικά να αποτελέσει εμπόδιο στην ασφαλή επαναφορά του Συνεδριακού Τουρισμού».

Για οικονομική απόγνωση των εμπλεκόμενων εταιρειών κάνει λόγο HAPCO, αφού έχουν ήδη «καταβάλει προκαταβολές σε προμηθευτές (συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και μεταφορικές εταιρείες, τεχνολογικές, οπτικοακουστικές και κατασκευαστικές εταιρείες και άλλα συναφή επαγγέλματα)».

Σε αυστηρό τόνο ο HAPCO επισημαίνει ότι ξαφνικές αποφάσεις «που δημοσιεύονται Σαββατοκύριακα δεν μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα στη διοργάνωση συνεδρίων, η οποία απαιτεί τουλάχιστον εξάμηνη προετοιμασία».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ