2020-09-02 00:49:03
Φωτογραφία για Ο Σ.Τσιόδρας «αδειάζει» Κεραμέως και Πέτσα
Συντάκτης: Virus

Η μάσκα έχει εκπαιδευτικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον SARS-CoV-2. Κατά του τιμωρητικού χαρακτήρα του μέτρου τάχθηκε ο κ. Τσιόδρας, σχολιάζοντας ότι η μάσκα δεν πρέπει να οδηγήσει σε κοινωνικό αποκλεισμό ή κοινωνικό στιγματισμό.

Το καλό παράδειγμα της χρήσης μάσκας θα πρέπει να το δώσουν οι μεγαλύτεροι, ώστε τα παιδιά να είναι εξοικειωμένα πριν να αρχίσει το σχολικό έτος, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας απευθυνόμενος στους γονείς.

Μάλιστα, ο καθηγητής τους συνέστησε να μην προβάλλουν την μικροφοβία και τον πανικό πάνω στα παιδιά τους και υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι συνεπικουρικό μέτρο και πρέπει να εφαρμόζεται μαζί με την φυσική απόσταση, την υγιεινή των χεριών, τον αερισμό του χώρου κ.ά..

Επιπλέον, ο καθηγητής ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δίνουν μικρά διαλείμματα από τη χρήση στους μαθητές για να αποφορτίζονται και πρότεινε την εξοικείωση μέσω του παιχνιδιού στα μικρά παιδιά και με την αναζήτηση πληροφοριών από έγκυρους οργανισμούς στα μεγαλύτερα.


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την δυνατότητα λειτουργίας λαϊκών αγορών υπό όρους στις περιοχές όπου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 406.857 στοχευμένους ελέγχους(αυτούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι φορείς σύμφωνα με το σύστημα EVA) σε περισσότερους από 3 εκ. εισερχόμενους στην χώρα, επιβεβαιώνοντας 853 κρούσματα. Έως τις 30 Αυγούστου είχαν καταγραφεί 10.134 κρούσματα , εξ αυτών 3.386 είναι ενεργά, 1.033 έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία της χώρας και 5.133 ανέρρωσαν στο σπίτι.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στους μαθητές, όπως και στο γενικό πληθυσμό, εκτός σε περιπτώσεις που θα εντοπιστούν κρούσματα οπότε και θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση. Για ακόμη μια φορά υπογράμμισε ο ίδιος στα λεγόμενά του ότι τα τεστ θα πραγματοποιούνται δωρεάν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ