2020-09-03 09:48:30
Φωτογραφία για Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Το Διεθνές Δίκαιο μας δίνει δικαίωμα επέμβασης
Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν χαρακτήρισε επιθετικές τις φιλοδοξίες της Γαλλίας και της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο - Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού

ΥΠΕΞ διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, περί θερμού επεισοδίου που επεδίωκε ο Ερντογάν - Κατηγόρησε την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες

Σε ένα νέο κρεσέντο φραστικών προκλήσεων και απειλών προς την Ελλάδα προχώρησαν το απόγευμα ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι που συνεχίζουν να στρώνουν το έδαφος για μια πολεμική εμπλοκή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε σήμερα ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Τούρκος εθνικιστής χωρίς περιστροφές ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά σε βάρος της Ελλάδας και της Γαλλίας καθώς όπως είπε αυτές οι δύο χώρες απειλούν τα συμφέροντα τους!

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα με τις διαψεύσεις του τουρκικού ΥΠΕ για το δημοσίευμα της Die Welt το οποίο ανέφερε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τα γεράκια της Άγκυρας τη βύθιση ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου ή την κατάρριψη ενός μαχητικού.

Την ώρα λοιπόν που ο Μπαχτσελί ζητούσε... επίθεση, ο Ακσόι ισχυριζόταν ότι ο Ερντογάν δεν έδωσε τέτοια εντολή. Ωστόσο κοινή συνισταμένη των δηλώσεων τους ήταν ο πρωτοφανής ισχυρισμός πως η Αθήνα αυξάνει την ένταση στην περιοχή!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπαχτσελί

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υποστηρίζοντας ότι το διεθνές δίκαιο δίνει το δικαίωμα επέμβασης ενός κράτους σε άλλο αν απειλούνται τα συμφέροντά του, όπως μεταδίδει το κυπριακό Sigmalive.com.

«Υπάρχει μία τεράστια αντίσταση στις επιθετικές φιλοδοξίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και ορισμένων περιφερειακών χωρών στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Η Τουρκία είναι υπέρ των δικαιωμάτων και του δικαίου και ενάντια στην τυραννία, την τρομοκρατία και την κατοχή. Η επικίνδυνη ένταση και η υψηλή δόση απειλών και πόλωσης στην εξωτερική πολιτική αφήνουν ανοιχτή κάθε είδους πιθανότητα. Τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα συμφέροντά μας ως κυρίαρχο κράτος επιτάσσουν ό,τι είναι δικαίωμά μας να επεμβαίνουμε χωρίς δισταγμό ενάντια σε εχθρούς και προδότες», δήλωσε ο ηγέτης των τούρκων εθνικιστών.

Οι δηλώσεις Ακσόι

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», που υποστήριξε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, για να τη σύρει σε διαπραγματεύσεις προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η είδηση που δημοσιεύτηκε και κάνει αναφορά στην Τουρκία «είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας».

Ο Ακσόι επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος στηριζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο.

Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψεύδη, ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ