2020-09-06 23:25:26
Φωτογραφία για Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν πιστόλια σε χώρους σκληρών Αλβανών κρατουμένων
Δύο πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα, βρήκαν οι αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό για έξι ώρες κελιά και κοινόχρηστους χώρους στις φυλακές Κέρκυρας.Στην έρευνα που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ αλλά και της αντιτρομοκρατικής.

Τα πιστόλια βρέθηκαν κρυμμένα σε κοινόχρηστους χώρους όπως φαίνεται στις φωτογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πτέρυγες στις οποίες έγινε η έρευνα κρατούνται «σκληροί» Αλβανοί κακοποιοί, «βαριά» ονόματα στον χώρο του εγκλήματος.

Η έρευνα, που ως αρχικό στόχο είχε τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στις πτέρυγες Ζ και Ε των φυλακών μετά από πληροφορία της αντιτρομοκρατικής.

Αυτό που ερευνούν πλέον οι αστυνομικοί είναι τι ακριβώς ήθελαν τα όπλα οι κρατούμενοι, αν, δηλαδή, ετοίμαζαν κάποια εντυπωσιακή απόδραση ή είχαν κάποιο άλλο σχέδιο για στάση και εξέγερση.


Παράλληλα ερευνάται το πώς μπήκαν τα όπλα στη φυλακή και αν τυχόν εμπλέκονται εμπλοκή σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Τα δύο πιστόλια, εντωμεταξύ, έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου που είναι επιφορτισμένη με τις φυλακές είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε τέτοιες ενέργειες και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο έτσι ώστε οι έλεγχοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας να είναι συνεχείς και να αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο

πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,

μαχαίρι και

αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο

πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,

γεμιστήρας με (7) φυσίγγια και

σιγαστήρας.

Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

(3) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,

(2) κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,

(4) αυτοσχέδια μαχαίρια

(3) ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),

στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, (19) αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και

(2) ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (8) έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Sozont
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Canon de rugăciune către Sfântul Mucenic Sozont
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ