2020-09-25 08:49:18
Φωτογραφία για Zen 3 επεξεργαστές  τον Οκτώβρη με ονοματολογία σειράς 5000 H ΑΜD ετοιμάζεται πυρετωδώς για έναν "κόκκινο Οκτώβρη", καθώς περιμένουμε τις ανακοινώσεις όχι μόνο για τις κάρτες γραφικών RDNA2 αλλά και για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3. Ειδικά για τους τελευταίους, οι πληροφορίες από το διαδίκτυο ενισχύουν το σενάριο να προωθηθούν με ονοματολογία σειράς 5000 και όχι 4000 που περιμέναμε. 

 

Οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Zen 3 για το desktop έχουν την κωδική ονομασία "Vermeer", διαθέτουν μέχρι 2x7nm CCDs (CPU Complex Dies) με μέχρι 8 πυρήνες έκαστο και ένα ανανεωμένο cIOD (clien IO Die)

. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο cIOD θα έχει νέο ελεγκτή μνήμης και αρκετούς νέους διακόπτες που θα βελτιώνουν περαιτέρω τη διαμεταγωγή μνήμης. Το cIOD συνδυάζει ένα τμήμα για την υποστήριξη PCIe Gen 4 και τον ελεγκτή μνήμης με δυνατότητες dual-channel DDR4. Με την αρχιτεκτονική Zen 3 η AMD φέρνει στο προσκήνιο και τους νέους βελτιωμένους αλγόριθμους boost καθώς και βελτιωμένα SMT χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά με την ονοματολογία, η AMD φαίνεται να προκρίνει την επιλογή της σειράς 5000 κατά αντιστοιχία με τα SKUs της σειράς 3000. Για παράδειγμα, ο 12πύρηνος Vermeer θα ονομάζεται Ryzen 9 5900X, o 8πύρηνος 5800X κ.ο.κ. Αυτή η λύση μάλλον θα προτιμηθεί για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, ο φημολογούμενος 10πύρηνος Vermeer είναι μάλλον δύσκολο να στριμωχτεί κάπου εντός της σειράς 4000, καθώς τα "Renoir" APUs ήδη έχουν καταλάβει πολλές θέσεις. Δεύτερον, το τμήμα marketing της AMD μάλλον θέλει να αποφύγει την περαιτέρω σύγχυση των καταναλωτών με τις ονομασίες και τις γενιές αρχιτεκτονικής Zen. Έτσι οι σειρές 3000/4000 θα αφορούν στην αρχιτεκτονική Zen 2, ενώ η αρχιτεκτονική Zen 3 φαίνεται να αποκτά τη δικιά της σειρά 5000. Εκτός όλων αυτών, η AMD προγραμματίζει να κυκλοφορήσει τους Renoir και για την DIY αγορά (τώρα οι Renoir είναι διαθέσιμοι μόνο σε OEM λύσεις).

 

Η AMD αναμένεται να ανακοινώσει τους Vermeer στις 8 Οκτωβρίου. Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ