2020-10-03 11:49:13
Φωτογραφία για Πογιάτος: Μάλλον είναι φευγάτος…
Τον τελευταίο καιρό λέγεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος είναι θορυβημένος

 από την εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός. 

Οι ίδιες διαρροές τον εμφανίζουν έτοιμο να πάρει κεφάλια, δηλαδή να τελειώσει τον... Ντάνι Πογιάτος 

(έναν προπονητή με μηδαμινή εμπειρία σε ομάδα) και τον Τσάβι Ρόκα, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τον έπεισε να χαλάσει το επιτυχημένο σχέδιο με τον Γιώργο Δώνη και το νέο ελληνικό αίμα στους «πράσινους».Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Αν κοιτάξει κανείς την ενδεκάδα στο περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα (με Δώνη) και το συγκρίνει με το φετινό, θα διαπιστώσει τη λοβοτομή που έχουν υποστεί οι «πράσινοι».

Στην ενδεκάδα εκείνου του αγώνα έπαιξαν Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής και αλλαγή είχαν μπει ο Κολοβέτσιος, ο Μπουζούκης και ο Ανουάρ. Μ’ άλλα λόγια, σε αυτή την ομάδα οι 7 στους 11 ήταν Έλληνες και άλλοι δύο αναπληρωματικοί που αγωνίστηκαν.


Θέλετε να ρίξουμε μια ματιά στην ενδεκάδα που έπαιξε την περασμένη αγωνιστική στο «Αλκαζάρ»; Ο Ντάνι Πογιάτος επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό. Στην εστία ήταν ο Διούδης, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Σάντσες, ενώ στο κέντρο οι Μπουζούκης, Αγιούμπ και Κουρμπέλης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα, με τον Καρλίτος στα αριστερά και τον Αϊτόρ στα δεξιά.Στην ενδεκάδα έπαιξαν μόλις 3 Έλληνες.

Από το καλοκαίρι και μετά, όταν ο Ρόκα επιβλήθηκε στον Γ. Αλαφούζο και τον έπεισε να διώξει τον Δώνη (για να προσλάβει έναν μαθητευόμενο προπονητή), ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσωπο και φυσιογνωμία σαν ομάδα.

Από την προσπάθεια που γινόταν να αποκτήσει ελληνικό χαρακτήρα και να δοθεί χρόνος σε Ελληνόπουλα ώστε να αναπτυχθεί η Ακαδημία, ο Παναθηναϊκός μεταβλήθηκε σε αποικία παλαίμαχων Ισπανών ποδοσφαιριστών. Αποκορύφωμα η απόκτηση ενός 32χρονου Ισπανού μπακ (ονόματι Αντονίτο), ο οποίος δεν είχε φύγει ποτέ έξω από τα σύνορα της πατρίδας του για να παίξει μπάλα, αλλά βρήκε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό του Πογιάτος και του Ρόκα.

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος Ισπανόφωνος που βρήκε καταφύγιο στους «πράσινους». Το καλοκαίρι πήγαν στο Κορωπί αρκετοί. Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για τον Παναθηναϊκό. Επί Αλαφούζου (βρίσκεται ήδη στον όγδοο χρόνο στην ομάδα και έχει πάρει μόλις ένα Κύπελλο επί των ημερών του) έχουν γίνει περισσότερες από 100 μεταγραφές.

Μόνο φέτος ήρθαν οι Αντονίτο, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Σάντσες, Ιωαννίδης και ο Βιγιαφάνιες. Ελάχιστοι από αυτούς θα μείνουν και του χρόνου, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Το ίδιο έγινε και πέρσι. Το καλοκαίρι του 2019, όταν πήγαν στους «πράσινους» Σένκεφελντ, Φάουστο, Μπεκ, Μολό, Περέα, Νούνες, Κολοβός, Ζαχίντ και Κονάν, ένας έμεινε. Όλοι οι άλλοι έφυγαν γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φανέλας.

Η ουσία είναι πως ένα σχέδιο (με τον Δώνη), που φαινόταν να έχει μια λογική για να πετύχει, πετάχτηκε στα σκουπίδια και ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά σε μια περιπέτεια που κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει. Ήδη, σε δύο παιχνίδια οι «πράσινοι» μετράνε μια ήττα (στην Τρίπολη) και μια ισοπαλία (στη Λάρισα), ενώ αν χαθεί το ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ είναι προφανές ότι οι στόχοι της φετινής χρονιάς θα πάνε περίπατο από την 3η αγωνιστική.

Ο Αλαφούζος (λέγεται) θα δώσει χρόνο στο ισπανικό δίδυμο, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να δει βελτίωση καθώς για να συνέλθει αυτός ο Παναθηναϊκός θέλει ηλεκτροσόκ. Ο Πογιάτος είναι για λύπηση και σε λίγο θα είναι… φευγάτος, αν δεν είναι ήδη!

Αγνοεί τα βασικά, αλλά κυρίως δεν ξέρει την ιστορία του Παναθηναϊκού και τη δεκαετή περιπέτεια της ομάδας να πάρει ένα πρωτάθλημα. Δεν έχει πάρει αποτέλεσμα… ούτε σε φιλικό παιχνίδι.

Το χειρότερο; Η ομάδα δεν θυμίζει Παναθηναϊκό, παρ’ ότι έγιναν κάμποσες μεταγραφές και δόθηκαν λεφτά που δεν είχαν δοθεί επί Δώνη για να στηριχτεί το πλάνο με Πογιάτος και Ρόκα.

Ο Πογιάτος ζητάει χρόνο, αλλά χρόνος στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει…Φυσικά, ουδείς αμφισβητεί ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι δημιούργημα του Γιάννη Αλαφούζου, και αυτός θα χρεωθεί . Αυτός επέλεξε τον Ρόκα και στήριξε όποιες επιλογές έκανε στη συνέχεια ο Ισπανός. Του έδωσε εν λευκώ μία ομάδα σε φάση ανοικοδόμησης, σβήνοντας το όποιο έργο είχε αφήσει ο Γιώργος Δώνης Η επιτυχία του Δώνη

Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Δώνης άφησε βαριά κληρονομιά στον διάδοχό του καθώς, όταν αναλάμβανε το καλοκαίρι του 2018 με λιγότερα λεφτά και τον μεγαλομέτοχο εξαφανισμένο, ουδείς περίμενε ότι θα έφτιαχνε μια ομάδα που θα οδηγούσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να επιστρέψει δειλά-δειλά στο γήπεδο.

Χωρίς ενίσχυση, χωρίς χρήματα, με παιδιά από την ακαδημία και τον κόσμο αποστασιοποιημένο, ο Δώνης κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόπιστη ομάδα, με καλές μονάδες, αλλά και αρραγές σύνολο που δύσκολα μπορούσε να το κερδίσει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος, και έφτασε στο σημείο να κερδίσει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ανέδειξε νέους παίκτες κι έβαλε τις βάσεις για το «αύριο», μέχρι να σκάσουν μύτη τα προβλήματα με τον μεγαλομέτοχο…

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ