2020-10-06 13:36:09
Φωτογραφία για Απατεώνες έβγαλαν μισό εκατομμύριο ευρώ από 16 επιχειρήσεις
 Eίχαν ιδρύσει εταιρεία στη Γερμανία και αγόραζαν μέσω της ιστοσελίδας της προϊόντα, στέλνοντας πλαστά παραστατικά πληρωμής στα e-mail των θυμάτων

Τουλάχιστον 16 επιχειρήσεις εμπορίας και παραγωγής ειδών τροφίμων σε όλη τη χώρα είχαν εξαπατήσει τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχαν ιδρύσει εταιρεία στη Γερμανία και αγόραζαν μέσω της ιστοσελίδας της τα προϊόντα τους, στέλνοντας πλαστά παραστατικά πληρωμής στα e-mail των θυμάτων!

Η κομπίνα, στην οποία εμπλέκονται 11 άτομα με τέσσερα από αυτά να είναι οι εμπνευστές της, ήταν εξαιρετικά καλοστημένη. Η εταιρεία «μαϊμού» που δήθεν εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες τροφίμων στη Γερμανία, ήταν καθ’ όλα νομιμοφανής και η ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο έσβηνε κάθε αμφιβολία για την οντότητά της! Μάλιστα, οι «εγκέφαλοι» επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα χρησιμοποιώντας γερμανικές τηλεφωνικές συνδέσεις!

Αφού συμφωνούσαν στην αγορά των προϊόντων, τους έστελναν ηλεκτρονικά τα πλαστά παραστατικά πληρωμής, αλλά πάντα Παρασκευή, ώστε οι επιχειρηματίες να μη μπορούν να επιβεβαιώσουν την κατάθεση των χρημάτων! Έτσι, έστελναν τα εμπορεύματα με προορισμό τη Γερμανία, αλλά μόλις ξεκινούσε το δρομολόγιο της μεταφοράς, οι απατεώνες άλλαζαν την πορεία του με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός του τελικού παραλήπτη
. Στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές σε ανυποψίαστους αγοραστές, με «βιτρίνα» μια εικονική επιχείρηση που είχαν ιδρύσει στην Ελλάδα!

Η πρωτοφανής απάτη εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Βόλου και διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν εξαπατήσει από τον Ιούνιο του 2018 ως τα τέλη Ιουνίου του 2019 15 επιχειρήσεις και είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο σε μια ακόμη. Από την δράση τους είχαν προκαλέσει στις ύψους επιχειρήσεις οικονομική ζημιά 523.604 ευρώ, τα οποία καρπώθηκαν τα μέλη της σπείρας!

Κατά τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν πλήθος τιμολόγια αγοράς και δελτία αποστολής προϊόντων, χειρόγραφες σημειώσεις, τραπεζικές επιταγές και ένας φορητός υπολογιστής, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 29 τόνοι και 586 κιλά εμπορευμάτων (κυρίως ζάχαρη και ζυμαρικά), τα οποία αποτελούσαν μέρος των προϊόντων απάτης και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, αφού είχε περάσει το αυτόφωρο, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ