2020-10-09 22:29:16
Φωτογραφία για Μπριζίτ Μακρόν: Εννέα μήνες μετά την κηδεία μαθεύτηκε ο θάνατος


Υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας τελέστηκε πριν από εννέα μήνες η κηδεία του πρώην συζύγου της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν. Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Αντρέ Λιουί Οζιέρ, πατέρας των τριών παιδιών της Μπριζίτ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών.

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας δεν είναι γνωστό εάν παρευρέθηκε στην κηδεία, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Pαris Match».

Την είδηση του θανάτου του πατέρα της έκανε γνωστή η 36χρονη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, δικηγόρος Τιφέν Οζιέρ:

«Ο πατέρας μου πέθανε, τον έθαψα στις 24 Δεκεμβρίου υπό άκρα μυστικότητα. Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό έπρεπε να το σεβαστώ».

Με τον Οζιέρ η Μπριζίτ απέκτησε τρία παιδιά. Τα προβλήματα στη σχέση τους άρχισαν όταν το 1995, Μακρόν και Μπριζίτ γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Λύκειο της Αμιέν. Το ζευγάρι παντρεύεται το 2007. Ο Μακρόν που δεν έχει παιδιά, έχει άριστες σχέσεις με τις κόρες της Μπριζίτ που είναι κοντά στην ηλικία του.


Παντρεύτηκαν όταν η Μπριζίτ ήταν 21 ετών

Ο Αντρέ Λουί Οζιέρ συνάντησε για πρώτη φορά την νεαρή Μπριζίτ Τρονιέ στην πόλη Τουκέ της Γαλλίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1974, όταν εκείνη ήταν 21 ετών. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο γιος τους Σεμπαστιέν, το 1977 ήρθε στον κόσμο η Λοράνς, αργότερα συμμαθήτρια του Εμανουέλ Μακρόν και το 1984 γεννήθηκε το τρίτο παιδί του ζευγαριού, η Τιφέν.

Για όσους τον γνώριζαν, «ήταν λίγο απόμακρος, λίγο εσωστρεφής σε σύγκριση με εκείνη», ευγενικός αλλά όχι «υπερβολικά ομιλητικός».

Ο Οζιέρ διετέλεσε διευθυντής στην Banque Française du Commerce Extérieur με την Μπριζίτ να έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του ζευγαριού.

Όταν το ζευγάρι μετακόμισε στην Αμιέν, η 40ρονη πλέον Μπριζίτ Μακρόν, καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών στο ιδιωτικό Λύκειο «La Providence», γνώρισε στο εργαστήρι θεάτρου, που η ίδια δίδασκε τον 16χρονο μαθητή Εμανουέλ Μακρόν.

Το ειδύλλιο της καθηγήτριας με τον έφηβο μαθητή της σόκαρε την κοινωνία της μικρής πόλης, τους γονείς του Μακρόν αλλά και τον Οζιέρ, που «συντετριμμένος και εμβρόντητος», όπως γράφει η συγγραφέας Μαέλλε Μπριν «εγκατέλειψε το σπίτι στην οδό Σεν Σιμόν για να μην επιστρέψει ποτέ». Πάντως, το διαζύγιο του ζευγαριού εκδόθηκε 10 χρόνια αργότερα.. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ