2020-10-10 10:44:37
Φωτογραφία για Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;
Πρόκειται για ένα Nissan Leaf e+ το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να καλύψει διαδρομές 538 χιλιομέτρων με μόλις μία φόρτιση.Η ηλεκτροκίνηση διεισδύει με έντονους ρυθμούς στη χώρα μας, με το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να παρέχει την απαραίτητη ώθηση.

Πέρα, όμως, από τα αυτοκίνητα που αποκτώνται για προσωπική χρήση, η σχετική, μηδενικών εκπομπών ρύπων τεχνολογία αναμένεται να υιοθετηθεί και από τους επαγγελματίες οδηγούς, και δη αυτούς των ταξί.

Η αρχή έγινε μόλις λίγες μέρες πριν, καθώς πλέον στο οδικό δίκτυο της χώρας θα κυκλοφορεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί. Πρόκειται για ένα Nissan Leaf στην έκδοση e+ το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών, Taxiplon.

Το όχημα παραδόθηκε στο πλαίσιο μιας τελετής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan-Νικ I. Θεοχαράκης Α.Ε., παρουσία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, Τάκη Θεοχαράκη, ο οποίος χαιρέτισε το εν λόγω γεγονός:


“Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που υποδεχόμαστε όλοι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Η Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως 528 χλμ αλλά και ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους, ανοίγει νέους δρόμους. Τα ταξί με μηδενικούς ρύπους είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν πάρα πολύ στο να αναπνέουμε πολύ καθαρότερο αέρα στις πόλεις μας.”

Αναφορικά με το παραχωρηθέν Nissan Leaf, αυτό αφορά την έκδοση e+ με την μπαταρία των 62 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 528 χλμ. (βάσει WLTP).

O ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 217 ίππους και 340 Nm ροπής, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 157 χλμ./ώρα.

Το μοντέλο μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσω Wallbox (6,6 kW) σε 11 ώρες και 30 λεπτά, ενώ σε ισχυρό ταχυφορτιστή (50kW), η φόρτιση από το 20% στο 80% απαιτεί 90 λεπτά.

Η τιμή του (με την μεγάλη μπαταρία των 62 kWh) με πλήρη επιδότηση (10.000€) για τον επαγγελματία ταξιτζή είναι στα 30.000€. Σημειώστε πως οι αποσβέσεις με τη χρήση ρεύματος είναι ιδιαίτερα υψηλές!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ