2020-10-16 09:24:27
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αναβρασμός για τις αλλαγές στα στελέχη – Τι έγινε στο ΔΣ
Έντονες διαφωνίες και συζητήσεις στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ από τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

 

Έντονος προβληματισμός αλλά και διαφωνίες καταγράφονται στο εσωτερικό του ΕΟΠΥΥ από τις προωθούμενες αλλαγές στη λειτουργία του Οργανισμού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν αναλυτικά οι αλλαγές που προωθούνται εν μέσω εκνευρισμών, ενώ τα περισσότερα μέλη απαίτησαν από την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη να δώσει απαντήσεις σχετικά με το τι πρόκειται να αλλάξει στον Οργανισμό.

Άλλωστε τα περισσότερα μέλη εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και φέρνει τα πάνω κάτω στον ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι προωθήθηκε εν κρυπτώ και χωρίς να τεθεί καν σε δημόσια διαβούλευση.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις έντονες διαφωνίες και διαμαρτυρίες προωθούνται αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «ΕΟΠΥΥ: Προς παραίτηση ο νυν Πρόεδρος – Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο»


Αποχώρηση του Προέδρου

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος δήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, σημειώνονται χαρακτηριστικά όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr: «Είναι το τελευταίο ΔΣ στο οποίο συμμετέχω». Ωστόσο δεν δημοσιοποίησε κάποια παραίτηση.

Εξάλλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει την απομάκρυνσή του όπως και των μελών του ΔΣ. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει: « ΕΟΠΥΥ: Απομακρύνεται ο Πρόεδρος και έρχεται Διοικητής με όλες τις αρμοδιότητες – Σαρωτικές αλλαγές με νομοσχέδιο»

Πάντως τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρήθηκαν για την άγνοιά τους στις προωθούμενες αλλαγές ενώ πέντε μέλη με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας διατυπώνουν και γραπτώς τη δυσαρέσκειά τους, ζητώντας εδώ και τώρα ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας εν μέσω κορονοϊού και όχι αποσπασματικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr να υπάρξουν αλλαγές στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ η οποία να σημειωθεί ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Βουλή, ενώ είναι άγνωστο ακόμη εάν οι νομικές υπηρεσίες θα δώσουν το πράσινο φως για να ψηφιστεί στην ολομέλεια.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ