2020-10-17 07:49:25
Φωτογραφία για Μισέλ: Προκαλούν λύπη οι μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας
  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επέκρινε σήμερα την επανάληψη των τουρκικών ερευνών για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο καταγγέλλοντας «προκλήσεις».«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας», δήλωσε ο Μισέλ υπενθυμίζοντας πως η ΕΕ προέβλεπε να αξιολογήσει την κατάσταση τον Δεκέμβριο ενόψει ενδεχόμενων κυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε να συζητήσουμε ξανά το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, θα ήθελα να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους ηγέτες για τις εξελίξεις και να έχουμε μία σύντομη συζήτηση. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στενά, μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη που επηρεάζονται περισσότερο».

Αναφερόμενος στα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με επικείμενο Brexit χωρίς συμφωνία, ο Μισέλ είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «πλήρως ενωμένη και πλήρως αποφασισμένη να εργαστεί, ώστε να καταστήσει πιθανή μια συμφωνία. Ωστόσο, δεν θα το πράξει με κάθε κόστος... Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και ελπίζω πως θα σημειώσουμε πρόοδο στο μέλλον». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ