2020-11-17 16:05:04
Φωτογραφία για Τι λέει τώρα η Αθηνά Λινού για την θεία κοινωνία; Οι οδηγίες που απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο

 medlabnews.gr iatrikanea

Απαντήσεις για τη Θεία Κοινωνία έδωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα 104,6.

Η ίδια δεν έχει κρύψει ότι είναι πιστή, λέγοντας ότι οι γενικά οι κοροναϊοι μεταδίδονται μέσω του αέρα. σχετικά με τη θεία κοινωνία, είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κοροναϊός είναι ιός που κατεξοχήν και κυρίως μεταδίδεται με τον αέρα. Είναι αερογενής λοίμωξη. Οσον αφορά αυτό το γεγονός εγώ έχω στείλει στη ιερά σύνοδο, που σέβομαι και τιμώ ως χριστιανή ορθόδοξη, από το Μάρτιο, 12 μέτρα που πρέπει να πάρουν όλοι οι ναοί για προστασία από τον κοροναϊό, αερισμός, αποστάσεις, δωρεάν μάσκες, πολλαπλές λειτουργίες, λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους κλπ.

Ως προς την θεία κοινωνία πέραν από το ότι είναι μυστήριο και το μυστήριο δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε αυτό που είπα είναι ότι αν δούμε, ο ΠΟΥ έχει πει ότι δεν μεταδίδεται ο ιός μέσω τροφίμων και μέσω κατάποσης. Δεν υπάρξει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής και αυτό λέει και ο ΠΟΥ, δεν υπάρχει καμία μελέτη για το αντίθετο. Ειδικά για τον κοροναϊό δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη».

Για το αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, η κ. Λινού απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει η ίδια το υπουργείο Υγείας ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, είπε ότι είναι τιμητική πρόταση, έχει περάσει από πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της, μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε. Σημείωσε όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που είναι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού και ειδικά μέτρα για τη σίτιση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκηΟι οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο

Ωστόσο, η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο, ανάμεσα στις οποίες είναι να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλάνε τις εικόνες, να μην φιλούν τα χέρια των ιερέων, να τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, να γίνονται λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους και φορούν όλοι μάσκα.

Για το αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, η κ. Λινού απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ